Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η πολιτική της γραβάτας

Greek Prime Minister Tsipras shows a tie received as a gift from his Italian counterpart Renzi during a news conference at Chigi palace in Rome
Στιλιστική αναταραχή έχει φέρει στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, αποφάσισε να αποκαταστήσει την τάξη και χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα μια γραβάτα.
Ο Ματέο Ρέντσι είπε πως είχε ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως θα φορέσει γραβάτα όταν θα βρεθεί λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας, οπότε -επειδή και η Ιταλία έχει κάτι χοντρά ζόρια- σκέφτηκε να του χαρίσει μια γραβάτα και όχι τα 322 δισεκατομμύρια που θα έλυναν αμέσως το πρόβλημα της Ελλάδας.


Ο Αλέξης Τσίπρας χάρισε στον Ματέο Ρέντσι ένα CD με ελληνόφωνα τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, αλλά αυτό έγραφε απέξω, αφού, όταν θα βάλει ο Ρέντσι το CD, θα ακούσει το «Βάζει ο Ντούτσε την στολή του» και το «Κορόιδο Μουσολίνι κανένας δεν θα μείνει, κι εσύ κι η Ιταλία, η πατρίδα σου η γελοία, τρέμετε όλοι το χακί».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει αύριο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα του χαρίσει, αν και ο Ολάντ θα του χαρίσει μανικετόκουμπα με τη φάτσα της Λεπέν και μια δωδεκάδα κάλτσες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του πρωθυπουργού, αν οι συνομιλίες με τον Ολάντ δεν πάνε καλά, ο Αλέξης Τσίπρας θα χαρίσει στον Γάλλο πρόεδρο ένα κόκκινο κιλοτάκι και θα του πει «είναι της γκόμενάς σου, το ξέχασε στο δωμάτιό μου».
Εν τω μεταξύ, ο Γιάνης Βαρουφάκης προβληματίζεται για το τι θα φορέσει στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και το πιθανότερο είναι να βάλει την επίσημη στολή των Ες-Ες, ώστε να μην μπορεί ο γερμανικός Τύπος να τον κατηγορήσει πως δεν σέβεται την ένδοξη ιστορία της Γερμανίας.

Πληροφορίες από την Γερμανία θέλουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υποδέχεται τον Γιάνη Βαρουφάκη όχι στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά μέσα σε ένα τανκ τύπου πάντσερ, ώστε να του περάσει το μήνυμα πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στην διαγραφή του χρέους, θα γίνει ξανά η μάχη της Κρήτης.

Αίσθηση προκάλεσε και η εμφάνιση του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού ο κ. Γλέζος εμφανίστηκε με την στολή του Κόκκινου Στρατού και το τρύπιο -από σφαίρα- κασκέτο του Λένιν, και τραγούδησε την Διεθνή.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι προβληματισμένη επειδή υπάρχουν φήμες πως ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί στις 17 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες ντυμένος τσολιάς, οπότε η Άνγκελα Μέρκελ σκέφτεται να φορέσει baby doll, αν και δεν αποκλείεται να ντυθεί βασίλισσα Αμαλία, γιατί είναι γνωστό πως ο Όθωνας ήταν ακατάλληλος και η Αμαλία την έβρισκε με τους κλέφτες και τους αρματωλούς που ήταν νταβραντισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι ίδιο στιλιστικά στην Ευρώπη μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, και δεν θα πρέπει να νιώσουμε έκπληξη αν σε ένα χρόνο από σήμερα οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προσέρχονται στις συναντήσεις του Eurogroup ντυμένοι σαν τραβεστί.

 pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου