Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ευφημισμοί


Ό,τι κι αν συμβεί κι όπου κι αν οδηγηθούν τα πράγματα, ένα είναι το αναμφισβήτητο: η ελληνική κυβέρνηση παράγει πολιτική, ακολουθώντας τη σχετική εντολή των πολιτών που την ψήφισαν. 
Ακόμη κι αν στο τέλος του δρόμου αποδειχθεί πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο απο το There Is No Alternative, ήδη, ήδη αυτό που συμβαίνει είναι μια εναλλακτική οπτική, μια διαφορετική προσέγγιση, μια δοκιμασία των ορίων του Δεν Υπάρχει Εναλλακτική.
Ό,τι κι αν συμβεί κι όπου κι αν οδηγηθούν τα πράγματα, έχει επιστρέψει η πολιτική στο σκηνικό, έχει αμφισβητηθεί στην πράξη πως η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι να σκύβεις το κεφάλι ως υποτελής, να προσπαθείς να εξευμενίσεις τους δυνατούς, να επιδιώκεις να στηριχθείς στο έλεός τους.
Ό,τι κι αν συμβεί κι όπου κι αν οδηγηθούν τα πράγματα, στην Ελλάδα πια παράγεται πολιτική και ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των πραγμάτων αυτές τις μέρες εμφανίστηκε στο προσκήνιο κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια, η οποία δεν είναι ευφημισμός της αποκοτιάς και αν μη τι άλλο δεν είναι περισσότερο ευφημισμός της, από όσο ο πραγματισμός ήταν ευφημισμός της δουλικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου