Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

It's Now or Never


It's Now or Never

Αυτό που ζούμε και βιώνουμε, να είναι αυτό που έχουμε επιλέξει. Και όχι η επιλογή της οικογένειάς μας ή της κοινωνικής νόρμας ή τέλος πάντων, άλλων εξωτερικών παραγόντων.

Να είμαστε ικανοποιημένοι, αν όχι ευτυχισμένοι, με τη ζωή μας έτσι όπως την έχουμε χτίσει εμείς, απαλλαγμένοι από στερεότυπα, ταμπέλες και κοινωνικές συμβάσεις. Και να μάθουμε να είμαστε ευχαριστημένοι και μ' αυτά που έχουμε και να μην κυνηγάμε εναγωνίως το ανικανοποίητο, παραπονούμενοι για όσα μας λείπουν και μας λυπούν.

Και επειδή κατά πάσα πιθανότητα, οι συνθήκες δεν θα είναι ποτέ οι ιδανικές και οι κατάλληλες για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες και τα όνειρά μας, θα πρέπει να το αποφασίσουμε και να πάρουμε το ρίσκο και να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που θα στρώσουν το έδαφος, θα το σπείρουν και θα το θερίσουν.


Θα πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να σπρώχνουμε τα πράγματα μπροστά. Γιατί αν περιμένουμε την τύχη να δουλέψει για χάρη μας και την συγκυρία να κάνει το θαύμα της, μάλλον θα περιμένουμε για πολύ. Και ο χρόνος που χάνεται, έχει χάσει το δρόμο του γυρισμού. Ούτε αναπληρώνεται εύκολα.

Take it or leave it.

"Έτσι φτιάχνεις τον κήπο σου εσύ
Αντί να περιμένεις κάποιον άλλο να σου φέρει λουλούδια." Χ.Λ.Μπόρχες

"Οι άνθρωποι κατηγορούν πάντα τις συνθήκες για αυτό που είναι. Δεν πιστεύω σε συνθήκες. Οι άνθρωποι που προοδεύουν σε τούτο τον κόσμο είναι εκείνοι που σηκώνονται και αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν. Και αν δεν τις βρουν, τις δημιουργούν." Τζόρτζ Μπέρναρντ Σο.

 Eleni Polymatidou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου