Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ο Βενιζέλος στα νύχια του Μega

«Ελπίζω η παρουσία μου να φέρει τύχη στη νέα σας προσπάθεια», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώτος προσκεκλημένος του νέου δελτίου ειδήσεων του Μega. Το είπε, κι εμένα μου φάνηκε ότι είδα την Τρέμη να φτύνει διακριτικά τον κόρφο της, τον Ευαγγελάτο να θωπεύει μια πλεξίδα σκόρδα και τον Πρετεντέρη να ανάβει ένα λιβανιστήρι, απλώς δεν ξέρω αν το έβγαλε για να διώξει το κακό ή για να λιβανίσει τον Ευάγγελο. Ταράχτηκαν σφόδρα οι παρουσιαστές από την παρουσία του κατσικοπόδαρου. Πού να είχαν μάθει και τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, που έδειχνε το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα του 3%.


Δεν μπορώ να πω. Τον στρίμωξαν λιγουλάκι η Τρέμη και ο Ευαγγελάτος τον Βενιζέλο, άλλωστε ο στόχος του Μega δεν είναι η νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ -«δεν ζωντανεύουν οι νεκροί, καημένο μου παιδάκι», έχει ξεκαθαρίσει εγκαίρως ο Ζαγοραίος-, ο στόχος είναι η διάσωση της Ν.Δ. του Σαμαρά. Μην φανταστείτε κανένα φοβερό στρίμωγμα, κάτι αυτονόητες ερωτήσεις για το ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του έγινε δέκα κομμάτια έκαναν η Όλγα και ο Νίκος στον Βαγγέλη, εκείνος όμως -άμαθος σε τέτοιες κακοτοπιές- ταράχθηκε σφόδρα και ξεστόμισε το εξής συγκλονιστικό: «Κυρία Τρέμη, ο κ. Πρετεντέρης δεν έχει κάνει ακόμα ερώτηση»! Ο Βενιζέλος σε ρόλο τηλεσκηνοθέτη και ο Γιάννης σε ρόλο από μηχανής θεού. Το έλεγαν, άλλωστε, και οι αρχαίοι υμών: Φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις.

Μην φανταστείτε κανένα φοβερό στρίμωγμα. Τον ρώτησαν τον Βενιζέλο αν υιοθετεί την κινδυνολογία του Σαμαρά περί Grexit και αυτός απάντησε «φυσικά και δεν την υιοθετώ». Το είπε αυτό ο Ευάγγελος και δεν σηκώθηκε ένας από τους τρεις να του πει: «Μα, κύριε αντιπρόεδρε, μόλις χθες είπατε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στο πρόγραμμά του, η Ελλάδα θα γίνει Κούγκι και Αρκάδι και θα έρχονται οι εταίροι μας να καταθέτουν στεφάνια». Για Κούγκι και Αρκάδι δεν έχει τολμήσει να μιλήσει ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάποια στιγμή η Τρέμη ρώτησε αν το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικός εταίρος παντός καιρού και ο Βενιζέλος έδωσε απάντηση μνημειώδη: «Δεν είμαι κυβερνητικός εταίρος, είμαι εθνικός εταίρος». Έτσι απάντησε ο απύλωτος και δεν βρέθηκε ένας να τον ρωτήσει, τι στο δαίμονα είναι ο εθνικός εταίρος. Είναι όπως λέμε Εθνικός Ύμνος, Εθνικός Ποιητής, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Οδός; Να σας πω εγώ τι είναι ο εθνικός εταίρος. Είναι ο ξεδιάντροπος που πιστεύει ότι χωρίς αυτόν η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί, να σωθεί, να προκόψει. Είναι ο ψευδομεσσίας, που νομίζει ότι κατέχει τη μοναδική αλήθεια, τη μοναδική συνταγή, στην οποία, όπως είπε προχθές στο Μega, προσχωρούν αργά ή γρήγορα όλοι, λες και πρόκειται για θρησκευτικό δόγμα ή φυσικό φαινόμενο.

Ο εθνικός μας εταίρος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 25 Ιανουαρίου θα λάβει ό,τι του αξίζει. Με τον προσήκοντα σεβασμό, φυσικά.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου