Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μια προεκλογική ιστορία

Με αφορμή την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων Επικρατείας, θυμήθηκα μια μικρή ιστορία από τις εκλογές του 2009. Το 2009, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει στον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στάθης Σταυρόπουλος είχε αρνηθεί την πρώτη θέση και αντιπρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να τον τοποθετήσει στη 12η θέση του ψηφοδελτίου -όπως ήταν και το 2004-, όπου δεν θα εκλεγόταν.

Μετά από την επίμονη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο Στάθης Σταυρόπουλος αποδέχτηκε να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωσε την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, η οποία του ζήτησε να …παραιτηθεί.


Τέλος πάντων, το ενδιαφέρον είναι πως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν στην τοποθέτηση του Στάθη Σταυρόπουλου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας επειδή είναι …εθνικιστής.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να γράψω γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν εθνικιστή τον Στάθη Σταυρόπουλο -δεν την αντέχω τόση βλακεία- αλλά η ουσία είναι πως του πρότειναν να είναι υποψήφιος σε άλλη θέση, ο Στάθης Σταυρόπουλος αρνήθηκε, και δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο.
Τώρα λοιπόν, έχω μια απορία:

Εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ακύρωσαν το 2009 την υποψηφιότητα του Στάθη Σταυρόπουλου -επειδή τον θεωρούσαν εθνικιστή-, τι έχουν να πουν για κάποιες υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015;

Τώρα δεν έχουν να πουν τίποτα;

Ε βέβαια.

Τώρα είναι σχεδόν κυβέρνηση.

Και όταν τρώνε, δεν μιλάνε.

(Επειδή διαβάζουν και χαζοί, τον Στάθη Σταυρόπουλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Πάντως, στις εκλογές του 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τουλάχιστον μία ψήφο. Μια ψήφο που δεν πήγε σε κανέναν άλλον.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου