Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το παράδειγμα που πάντα έψαχνες

Το παράδειγμα που πάντα έψαχνες

Το παράδειγμα που πάντα έψαχνες, ήταν πάντα εκεί που απέφευγες να κοιτάξεις.

Φταίει που δεν ήξερες ή φταίει εκείνη η αλλιώτικη αίσθηση που ήξερες ότι θα είχες, αν έμπαινες στη διαδικασία να κοιτάξεις στο σωστό μέρος. Σε Eσένα!

Σε όλα αυτά που κάνεις, με αποκορύφωμα την στιγμή που θα δεις το είδωλό σου στον καθρέπτη. Σου παίρνει μερικά λεπτά μέχρι να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι όπως ήταν πάντα, δήθεν καλά κι ωραία, ώσπου να απομακρυνθείς και να συνεχίσεις την αναζήτηση σε όλα αυτά που σε "βολεύουν".

Ψάχνεις για το παράδειγμα που θα σε κάνει να κατανοήσεις τη ζωή. Να τη δεις αλλιώς, με άλλο μάτι. Ψάχνεις, δίχως να το καταλαβαίνεις, μα το κάνεις.


Άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στη ζωή σου. Καμιά φορά με μικρές περιόδους παύσης, όπου απλά ο χρόνος δείχνει να προχωρά με τα βήματα ενός ηλικιωμένου, και άλλες, όπου ο ένας μετά τον άλλο έρχεται και φεύγει αφήνοντας σου κάτι για να τον θυμάσαι.

Εσύ, σε κάθε έναν από αυτούς, πάντα έβρισκες το παράδειγμα που έψαχνες, μα πάντα κάτι γινόταν για να αποδείξει το αντίθετο. Κανείς από αυτούς δεν πληρούσε τα "κριτήρια αναζήτησής" σου και, δυστυχώς, ο ενθουσιασμός σου αμέσως γινόταν απογοήτευση.

Σε αυτούς τους ανθρώπους ψάχνεις να το βρεις.
Σου θυμίζει κάτι;

Άντε, δες το λοιπόν ότι όσοι εκπληκτικοί άνθρωποι κι αν περάσουν απ' τη ζωή σου, αν δεν κάτσεις να τα βάλεις κάτω και να δεις ότι το παράδειγμα βρίσκεται εκεί που ήταν πάντα, μέσα σου, τότε όλα θα ξεκινάν καλά και θα τελειώνουν άσχημα.

Γίνε εσύ το παράδειγμα, και το τέλος θα αρχίσεις να το αντιμετωπίζεις πιο χαλαρά, με λιγότερο πόνο, με άλλο μάτι.

Reman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου