Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εγώ θα πηγαίνω τον Νίκο Ρωμανό στη σχολή του

Μετά την πρόταση-έκκληση που έκανε ο δάσκαλος του Νίκου Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, να συνοδεύει ο ίδιος τον Νίκο Ρωμανό στη Σχολή του, προκειμένου να σπουδάσει και να σταματήσει την απεργία πείνας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μια πολύ συγκινητική πρόταση.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως προσφέρεται να πηγαίνει ο ίδιος τον Νίκο Ρωμανό στη σχολή του.

Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύντομα θα είναι και ο ίδιος στη φυλακή, οπότε ζητάει να γίνει οδηγός του Νίκου Ρωμανού, και να τον πηγαίνει στη σχολή του με το αυτοκίνητό του.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως, αν του επιτραπεί να πηγαίνει τον Νίκο Ρωμανό στο πανεπιστήμιο, ο ίδιος θα μπορεί να πηγαίνει να πίνει ένα καφεδάκι και να παίρνει μερικές ανάσες ελευθερίας, μέχρι ο Νίκος Ρωμανός να τελειώσει τα μαθήματά του.

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν μπορεί να αντέξει τη φυλακή που βλέπει να του έρχεται και προσπαθεί να βρει από τώρα τρόπο για κάποιες ολιγόωρες αποδράσεις, ώστε να γεύεται τις μικρές χαρές της ζωής.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως προσφέρεται να μένει στο ίδιο κελί με τον Νίκο Ρωμανό, ώστε αφενός να τον εξετάζει στα μαθήματά και να βλέπει αν διαβάζει, και αφετέρου να του κάνει και ο ίδιος μαθήματα, ώστε ο Νίκος Ρωμανός να προοδεύσει και να γίνει σαν αυτόν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν σκοπεύει να κάνει κι αυτός απεργία πείνας όταν θα μπει στη φυλακή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως όχι μόνο δεν θα κάνει απεργία πείνας αλλά θα τρώει και το φαγητό των συγκρατουμένων του, ώστε να πάει 500 κιλά και να αναγκαστούν να τον αποφυλακίσουν.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου