Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΛΑτα σενάρια

Ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, λίγες μέρες αφ’ ότου κάποιος τον κατηγόρησε ότι τα “πήρε” για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, αντί να μηνύσει τον συκοφάντη του, αποχώρησε από το κόμμα του και όδευσε “ανεξάρτητος” από κομματικές δεσμεύσεις προς την εκλογή.

Στην πρώτη απόπειρα εκλογής προέδρου, ο Μελάς ψήφισε “παρών” αλλά όπως είπε ήταν 80% με τον Δήμα και 20% όχι, και πως στις άλλες ψηφοφορίες ήταν θετικά προσανατολισμένος για πρόεδρο.


Ο κύριος Μελάς είτε θεωρεί πως το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε δια τηλεοράσεως είναι βλάκες ή σε κάποιον έδινε το μήνυμα δημόσια. Θα έπρεπε ίσως κάποιος δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κύριο Μελά τι σημαίνει 80% με τον Δήμα και 20% όχι; Μια που δεν πρόκειται για απορρυπαντικό του οποίου αναφέρει τη σύνθεση αλλά για πολιτική άποψη πρέπει να την ανακοινώνει χωρίς ποσοστώσεις . Τι πιστεύει ο κύριος Μελάς πως είναι καλό με βάση τις πολιτικές του απόψεις και προτεραιότητες; Χρειάζεται εκλογή Προέδρου ή εκλογές;

Αντί για το σαφές και δημοκρατικό, ο κύριος Μελάς έδωσε την εντύπωση πως με κάποιον διαπραγματεύεται δημόσια δια τηλεοράσεως, προκειμένου το 20% “όχι Δήμας” να γίνει 100% “Δήμας”.

Δεν ξέρω αν κάποιος χαρακτηρίσει 80% υποκριτή και ανήθικο τον κύριο Μελά, αν μπορεί να τον μηνύσει για δυσφήμηση αφού κατά 20% τον θεωρεί μια χαρά. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών, τα ΜΕΛΑτα σενάρια τα οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι προσπάθεια άρσης αδιεξόδου. Είναι η εμφανής πια προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε πολλοί Μελάδες οι οποίοι έχουν συμφέρον να εκφραστούν υπέρ της εκλογής Προέδρου αλλά φοβούνται την κομματική τους βάση, να μπορέσουν να περάσουν στην απέναντι όχθη με γεφυράκι ένα σενάριο για εκλογές τον Οκτώβριο. “Αφού ο Σαμαράς βρε αδερφέ δεσμεύεται για εκλογές ας εκλέξουμε τώρα Πρόεδρο γιατί υπάρχει ανάγκη εκλογής του”.

Μα ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που προκάλεσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου εσπευσμένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου