Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το πήρες χαμπάρι;

Το πήρες χαμπάρι;



Το πήρατε χαμπάρι; Η οργανωμένη κοινωνία που λειτουργεί εκδικητικά απειλεί την ίδια της την ύπαρξη. Το κοινωνικό σώμα που παρακολουθεί αποχαυνωμένο να αποστερούνται ένεκα βεντετισμού δικαιώματα στον οποιονδήποτε, σκάβει τον λάκκο του, πουλάει μισοτιμής κάθε του κατάκτηση. Το κράτος που αψηφά τους δικούς του νόμους είναι ο πλέον επικίνδυνος εχθρός του εαυτού του.

Το πήρατε χαμπάρι; Η ισονομία παρέχεται αλά καρτ. Το Σύνταγμα και οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Ο ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας σερβίρονται με ολίγον – ή και περισσότερο – ρεβανσισμό. Οι διεθνείς συνθήκες υπάρχουν για να αγνοούνται από την άνομη Πολιτεία μας. Τα ΜΜΕ υπάρχουν για να νομιμοποιούν όλα τα παραπάνω.


Το πήρατε χαμπάρι; Άνθρωποι αφήνονται να φτάσουν στα όρια του θανάτου, όχι από αναλγησία ή ανικανότητα. Χαροπαλεύουν απέναντι σε ένα κράτος που τους μισεί. Σε ένα κράτος και μια κοινωνία που δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε ρωγμή της «ασφαλούς» κανονικότητάς τους. Η κυρίαρχη αφήγηση είναι μια και οιοσδήποτε τολμήσει να την αμφισβητήσει, πλήττεται αδίστακτα και του αξίζει η τύχη αδέσποτου σκυλιού.

Το πήρες χαμπάρι; Όσο περισσότερο οι Σύριοι στο Σύνταγμα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Νίκος Ρωμανός, πλησιάζουν στον θάνατό τους, τόσο περισσότερο θα κινδυνεύεις να βρεθείς στη θέση τους. Τόσο περισσότερο θα πεθαίνεις εσύ και η κοινωνία σου.

Ιάσονας Κάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου