Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μέσα στη μαύρη δυστυχία οι Έλληνες

Καρράς
Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες είναι ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης, οπότε αυτό αποτελεί μια ακόμα πρωτιά για τον λαό μας, αφού, μέχρι τώρα ξέραμε πως οι Έλληνες είναι οι πιο μαλάκες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, 6 στους 10 Έλληνες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, την οικονομική τους κατάσταση και την εργασία τους, οπότε δεν θέλουν να γίνουν εκλογές, γιατί μπορεί να καλυτερεύσουν τα πράγματα, και αυτοί αγαπάνε τη μιζέρια γιατί οι φτωχοί είναι καλοί άνθρωποι και οι πλούσιοι είναι κακοί και έχουν προβλήματα που οι φτωχοί δεν έχουν.


Το 45% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς αλλά δεν θέλει να το αλλάξει γιατί έτσι το βρήκαμε από τους παππούδες μας και έτσι οφείλουμε να το παραδώσουμε στα δισέγγονά μας.

Ο ένας στους δυο Έλληνες πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς δυο μήνες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ένας στους δυο Έλληνες πιστεύει επίσης πως τον ψεκάζουν και πως σε αυτό οφείλεται το γεγονός πως δεν αντιδρά και όχι στο ότι είναι καθυστερημένος.

Το 7,8% των Ελλήνων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν πως τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί και μέσα στην κατάθλιψη, αλλά αυτό είναι πλεονέκτημα γιατί σε λίγες μέρες θα είναι Χριστούγεννα, και όλοι ξέρουμε πως τα καλύτερα Χριστούγεννα τα περνούν αυτοί που είναι ένα βήμα από την αυτοκτονία.
Περισσότεροι από τους 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή αλλά δεν τους περνάει καθόλου από του μυαλό πως για αυτό μπορεί να ευθύνονται κάπως και οι ίδιοι.

Το 82% του συνολικού πληθυσμού της χώρας αισθάνεται μεγάλη πίεση αλλά σύντομα θα αισθανθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση και θα την συνηθίσει.

Σύμφωνα με το 63% των Ελλήνων, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανεργία αλλά δεν έχουν καταλάβει πως η εποχή της εργασίας -όπως τουλάχιστον την ξέραμε- τελείωσε, και σύντομα όλοι τους θα κωλοβαράνε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πριν από δέκα χρόνια, οι Έλληνες ήταν ο πιο ευτυχισμένος λαός της Ευρώπης αλλά μάλλον αυτό δεν ήταν αλήθεια, αφού, δέκα χρόνια πριν, οι Έλληνες δεν ήταν ευτυχισμένοι αλλά χάπατα και χαζοχαρούμενοι.

Βέβαια, δεν είναι όλοι οι Έλληνες δυστυχισμένοι σήμερα -όπως δεν ήταν και όλοι οι Έλληνες ευτυχισμένοι πριν από δέκα χρόνια-, αφού κάποιοι είναι διαρκώς ευτυχισμένοι και κάποιοι κολυμπούν συνέχεια στη δυστυχία.

Επίσης, αν είσαι μια θεογκόμενα κρεβατογεμίστρα που περπατάει και τρίζουν τα πατώματα είναι λογικό να είσαι κάπως πιο ευτυχισμένη από μια κοντόχοντρη πατσαβούρα που είναι τίγκα στα μπιμπίκια.

Οι πιο ευτυχισμένοι λαοί της Ευρώπης είναι οι λαοί των σκανδιναβικών χωρών αλλά αυτοί δεν έχουν Σαμαρά και Βενιζέλο, και μας φθονούν.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου