Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ (2)



εδώ το ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ (Ι)

Ο Παναγιωτάκος συνεχίζει να ντύνεται. Κοιτάζεται στον καθρέφτη του μπάνιου για να κολλήσει ένα τσιρότο στην πληγή στο κούτελο του. Σκάει στα γέλια:
-"Μαλάκα, πουτάνα όλα θα τα κάνω", γελάει, "πουτάνα όλα, μαλάκα", γελάει, "πουτάνα όλα ρε", του κόβεται η ανάσα από τα γέλια.
Τρέχει και ανοίγει το λάπτοπ. Ανοίγει το αρχείο "λόγος πρωθυπουργού" και συμπληρώνει: "Και ποιος φταίει που δεν έχουμε δικαιοσύνη; Μα φυσικά όλοι αυτοί που νυχθημερόν φωνάζουν πως δεν έχουμε δικαιοσύνη. Και ποιος θα οδηγήσει τη χώρα τελικά σε Χούντα; Μα φυσικά όλοι αυτοί που βροντοφωνάζουν "έχουμε Χούντα". Και ερωτώ: αν είχαμε Χούντα, θα λέγαμε ποτέ πως έχουμε Δημοκρατία; Από τη στιγμή λοιπόν που εγώ ονομάζω, στο όνομα του Θεού, το καθεστώς μας Δημοκρατία, δεν μπορεί παρά να έχουμε Δημοκρατία. Αν ποτέ έχουμε Χούντα, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω. Και τι είναι η Δημοκρατία τελικά; Και τι είναι οι εκλογές; Υπερεκτιμημένες είναι και οι εκλογές. Δεν λένε οι αντιεξουσιαστές πως αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες; Ε, λοιπόν οι εκλογές δεν αλλάζουν τα πράγματα. Μόνο τον προϋπολογισμό επιβαρύνουν. Σε μια εποχή λιτότητας μόνο ως πολυτέλεια μπορώ να δω τις εκλογές. Όσοι ζητάνε εκλογές είναι οπαδοί της κατάρρευσης της οικονομίας. Είναι θολοκουλτουριάριδες, αριστερούληδες, ΕΑΜοΒούλγαροι, ΕβραιοΜασώνοι, δραχμολάγνοι, σκοταδιστές που δεν λένε τίποτε για τη Μαρφίν-"
Χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνει και λέει με νεύρα:

-"Τι είναι πάλι; Φεύγω. Είμαι έτοιμος. Φεύγω. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω. Φεύγω. Στην πόρτα με έπιασες"
-"Ωραία", ακούγεται μια θηλυπρεπής φωνή από το τηλέφωνο, "Στις 6:30 ακριβώς θα είσαι Κορυδαλλό"
Στην παύση που ακολουθεί, ο Παναγιωτάκος αναρωτιέται με ποιον μιλάει, τι δουλειά έχει στον Κορυδαλλό, με τι στοιχεία τον συλλαμβάνουν, μήπως είπε κάτι που δεν έπρεπε, σε ποιον το είπε, αν τον ηχογραφούσαν, αν τον βιντεοσκοπούσαν, μετράει πόσα από τα αδικήματα που διέπραξε στα δύο αυτά χρόνια της κυβέρνησης θα μπορούσαν να θεωρηθούν κακουργήματα, τι θα πει στα παιδιά του, ξανασκέφτεται το ηχόχρωμα της φωνής, συνειδητοποιεί πως μιλάει με τον "Τζίφρα", ηρεμεί:
-"Έλα ρε μαλάκα, με τρόμαξες!", λέει ο Παναγιωτάκος τελικά, και συνεχίζει, "Πρώτα θα μπεις εσύ Κορυδαλλό κακομοίρη μου, και μετά εγώ. Αν δεν την έχω κάνει ήδη για Αζόρες"
-"Έλα Παναγιωτάκο, κόψε τις παπαριές. Σοβαρά τώρα. Πάμε Κορυδαλλό σήμερα. Τώρα. Πρέπει να συναντήσουμε τον "Χιμπατζή" στη μπουζού".
-"Γιατί;"
-"Απειλεί να τα κάνει πουτάνα όλα. Έχει λέει νέο βίντεο με υφυπουργό να οργανώνει τους ούγκανους των "Ταγμάτων Εφόδου" για επιθέσεις σε κουμμούνια συνδικαλιστές, και τηλεφώνημα από τον "Αγορίνα" για να διαλύσει το φασισταριό και να πάει να γίνει συγκυβέρνηση"
-"Καλά, ο Αγορίνας τι δουλειά είχε να μιλάει με τον Χιμπατζή ρε Τζίφρα;"
-"Αυτό λέω κι εγώ. Μου είπε ο ίδιος ο Αγορίνας πως του είχε πει ο Κουτσαβάκης να πάει να του υποσχεθεί τις ψήφους της ομάδας"
-"Κι ο Αγορίνας τι θα κέρδιζε;"
-"Ψήφους για το γήπεδο ρε παπάρα Παναγιωτάκο, τι θα κέρδιζε;"
-"Μάλιστα. Κατάλαβα"
-"Όχι, δεν κατάλαβες. Τίποτα δεν κατάλαβες", λέει ο Τζίφρας, "Θα κάνουμε κι άλλη στάση. Θα πάμε κι από το κελί του "Γαμμάδιου"
-"Τι; Ποιος είν' αυτός;"
-"Ο Γαμμάδιος ρε"
-"Ναι, δεν κατάλαβα"
-"Ο νούμερο δύο. Δε θυμάσαι ρε παπάρα που του την είπαν οι αριστεροί για τις σβάστικες που έχει τατουάζ και έλεγε στη Βουλή: "...δεν είναι σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό Γαμμάδιον"; Δε θυμάσαι;"
-"Α, ναι, και γιατί να πάμε και σε αυτόν τον ούγκανο; Θα τα κάνει κι αυτός πουτάνα όλα;"
-"Τό πιασες"
-"Σοβαρά; Τι έχει αυτός; 3D βίντεο του Χιμπατζή να γαμάει τον Κουτσαβάκη;"
-"Ναι, γέλα παπάρα Παναγιωτάκο. Αν γαμηθεί ο Κουτσαβάκης γαμιόμαστε όλοι. Κατάλαβες τώρα;"
-"Οκέι"
-"Ο Γαμμάδιος έχει και το βίντεο με τον υφυπουργό που έχει και ο άλλος, και βίντεο του αρχηγού του, του Χιμπατζή να κάνει μπίζνες με την "Ψηλή"
-"Ποια "Ψηλή"; Την κόρη του "Δρακουμέλ";
-"Ναι, αυτή. Και ηχητικό με δικηγόρο μας να του υπόσχεται Υπουργείο αν καταψηφίσει την πρόταση μομφής"
-"Ώπα! Έχω άλλη γραμμή Τζίφρα. Σε κλείνω"
-"Καλά. Ξεκινά τώρα όμως, γιατί θα μας προλάβουν τα βοθροκάναλα, που λέει κι ο Χιμπατζής"
Το τηλέφωνο γράφει "Κουτσαβάκης". Η ώρα έχει πάει έξι πάρα τέταρτο. Του κλείνει το κινητό στα μούτρα. Φοράει παπούτσια. Ανοίγει το παράθυρο.
Οι κουκουλοφόροι δεν είναι απ' έξω. Ηρεμεί. Χαμογελάει που ανησύχησε. Έχει αρχίσει να ξημερώνει. Ανάβει πούρο, κλείνει το παράθυρο, παίρνει λάπτοπ και χαρτοφύλακα, φοράει σακάκι, κολλάει άλλο ένα τσιρότο χιαστί κοιτάζοντας στον καθρέφτη. Χαμογελάει στον εαυτό του, Του φαίνεται λίγο αστείος.
Ανοίγει την πόρτα, κατεβαίνει τη σκάλα, περπατάει στο διάδρομο, δεν βλέπει πουθενά τον Αντρέα τον φύλακα να πούνε καμιά μαλάκια, ρουφάει το πούρο του, τα κλειδιά είναι πάνω στην εξώπορτα, ανοίγει την πόρτα του Υπουργείου. Απ' έξω, πέντε έξι μέτρα πιο 'κεί, δύο κουκουλοφόροι. Πίσω παρκαρισμένες δύο μηχανές κρος. Οι οδηγοί με κουκούλες. Οι δύο όρθιοι κουκουλοφόροι κρατάνε καλάσνικοφ που σημαδεύουν την εξώπορτα του Υπουργείου. Το κινητό χτυπάει. Γράφει πάλι "Κουτσαβάκης". Ο Παναγιωτάκος το κλείνει. Δαγκώνει ασυναίσθητα το πούρο του.
Ο ένας από τους οδηγούς λέει: -"Σκατά. Άκυρο. Ανεβείτε".
Ο ένας κουκουλοφόρος κατεβάζει το καλάσνικοφ και ανεβαίνει στη μηχανή. Ο δεύτερος συνεχίζει να σημαδεύει τον Παναγιωτάκο.
-"Ανεβείτε είπα" ξαναφωνάζει ο οδηγός.
Ο κουκουλοφόρος με το καλάσνικοφ συνεχίζει να σημαδεύει τον Παναγιωτάκο. Τον πλησιάζει. Ο Παναγιωτάκος νιώθει το αίμα του όλο να έχει κατέβει στις πατούσες. Η κάνη του καλάσνικοφ τον αγγίζει στο κούτελο, ακριβώς επάνω στο τραύμα με τα τσιρότα χιαστί. Περιμένει να ακούσει το κλικ της σκανδάλης. Ή μήπως δεν θα ακούσει τίποτα; Ησυχία. Κλείνει τα μάτια. Τα σφίγγει. Χτυπάει το τηλέφωνο.
Του Παναγιωτάκου του φεύγουν λίγα κάτουρα. Ανοίγει τα μάτια και κοιτάει ερωτηματικά τον κουκουλοφόρο. Εκείνος, του παίρνει το κινητό. Το πετάει κάτω. Το σπάει με το τακούνι της αρβύλας του, και λέει με φωνή που τρέμει από τα νεύρα:
-"Την επόμενη φορά θα ρίξω, δε μπα νά 'ναι κι ο Θεός ο ίδιος μέσα. Με ακούς μαλάκα; Την επόμενη φορά θα τα κάνω πουτάνα όλα. Μ' ακούς; Πουτάνα όλα θα τα κάνω"
Τον χτυπάει με την κάνη στο κεφάλι. Πέφτει κάτω. Σφίγγει τα δόντια. Το πούρο ακόμα στο στόμα. Ακούει βήματα που απομακρύνονται. Οι μηχανές παίρνουν μπροστά.
-"ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ!" ουρλιάζει ο κουκουλοφόρος, και οι μηχανές απομακρύνονται με ταχύτητα. Το κινητό χτυπάει ξεψυχισμένα. Ο Παναγιωτάκος χάνει τις αισθήσεις του.
Την ίδια ώρα ο Τζίφρας είναι ήδη στο δρόμο προς Κορυδαλλό. Έχει πέσει σε κίνηση. Στη θέση του συνοδηγού το λάπτοπ του παίζει ένα ηχητικό:
Ακούγεται η φωνή του Αγορίνα:
-"Άκου αγορίνα, δεν θα πεις απλώς "ναι", θα πεις "μάλιστα κύριε". Και τότε θα πάρεις το πακετάκι. Τέλος"
-"Δέκα μόνο;", ρωτάει ο Χιμπατζής
-"Μπορεί και παραπάνω. Είκοσι, μπορεί και παραπάνω. Αφού με ξέρεις. Είμαι κυριλέ"
-"Ναι, αλλά τα χέρια μου θα παραμείνουν καθαρά"
-"Άκου αγορίνα. Μια φορά μιλάω. Είπα. Θα γίνει. Τέλος"
-"Ναι, οκέι, αλλά, χάνω ολόκληρο κόμμα. Δέκα τοις εκατό. Πόσοι δικοί σου θα με ψηφίσουν;"
-"Τι είναι αυτός ρε; Αγορίνα, ό,τι τους πω θα ψηφίσουν οι γηπεδικοί, είναι πρόβατα. Είπαμε. Τέλος"
-"Εγώ λοιπόν λέω "ναι"..."
-"Δεν λες "ναι" αγορίνα. Τι λες;"
-"Οκέι, λέω "μάλιστα κύριε", πάω πίσω στην "πολυκατοικία" και βγαίνω στον νομό με συν δέκα δεκαπέντε μπορεί και τριάντα χιλιάδες;"
-"Αγορίνα, καταγράφεις τη συνομιλία ή είσαι απλά ηλίθιος; Η αλεπού εκατό το αλεπουδάκι εκατόν ένα; Δεν ξέρω τίποτα γι αυτά που μου λες. Για την ακρίβεια δεν ξέρω καν ποιος είσαι. Εγώ μιλούσα με τον γιο μου, του έλεγα να είναι ευγενικός για να του πάρω δώρο τα Χριστούγεννα, μπλέχτηκαν οι γραμμές και τώρα ακούω ένα τύπο να λέει "μάλιστα κύριε" και για ψήφους και ξέρω 'γώ κάτι παλαβά. Λάθος κάνετε κύριε. Ποιον αριθμό πήρατε;"
Η ηχογράφηση τελειώνει.
-"Τον μαλάκα. Καρφώθηκε", λέει ο Τζίφρας, και παίρνει τον πρωθυπουργό που το σηκώνει αμέσως:
-"Έλα ρε Τζίφρα. Πού είναι ο Παναγιωτάκος;"
-"Έρχεται. Πάμε Κορυδαλλό"
-"Όλοι Κορυδαλλό θα καταλήξουμε μια μέρα γαμώ το κεφάλι μου με τις μαλακίες που κάνετε"
-"Μην ανησυχείς, δεν είναι τόσο εύκολο. Γιατί είμαι εδώ εγώ; Λοιπόν, πάμε στον παπάρα τον Χιμπατζή. Θα τα κάνει πουτάνα όλα λέει"
-"Γιατί; Τι κρατάει;"
-"Έχει συνομιλία με τον Αγορίνα. Μόλις την άκουσα. Δεν είναι καλή. Για 'μάς εννοώ"
-"Όχι ρε γαμώ το κεφάλι μου! Όλα τώρα; Και τι θέλει;"
-"Ε, τι να θέλει; Να βγει από τη φυλακή, να κάψει τον Γαμμάδιο-"
-"Ποιόν; Ποιος είν' αυτός;"
-"Ο Γαμμάδιος "
-"Ναι, ποιός είναι;"
-"Ο νούμερο δύο. Δε θυμάσαι που του την είπαν οι αριστεροί για τις σβάστικες που έχει τατουάζ και έλεγε στη Βουλή: "...δεν είναι σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό Γαμμάδιον"; Δε θυμάσαι;"
-"Και ποτέ ήμουν ρε Τζίφρα τελευταία φορά στη Βουλή για να το θυμάμαι; Λες και δεν έχω άλλα πράγματα να κάνω! Τέλος πάντων, και γιατί θα πας και σε αυτόν τον Γαμμάδιο; Θα τα κάνει κι αυτός πουτάνα όλα;"
-"Μάλιστα" λέει ο Τζίφρας
-"Μάλιστα" λέει και ο πρωθυπουργός
-"Τι μάλιστα;"
-"Μάλιστα. Ό,τι θέλουν αρκεί να ψηφίσουν. Μιλά τους και τα λέμε"
-"Μάλιστα" λέει ο Τζίφρας, ενώ προσπαθεί να παρκάρει ανάμεσα σε δύο περιπολικά έξω από τις φυλακές
-"Α, και πού 'σαι: πες στο μαλακά τον Παναγιωτάκο όταν τον δεις, να σηκώνει τα τηλέφωνα γιατί θα τα κάνω πουτάνα όλα καμιά μέρα. Μ' ακούς Τζίφρα; Θα μου γυρίσει το κεφάλι καμιά μέρα και θα τα κάνω πουτάνα όλα. Μ' ακούς;"
-"Μάλιστα" λέει ο Τζίφρας ενώ προσπαθεί να παρκάρει
-"Σηκωθήκαν τα μελιτζανάκια να δείρουν τον μανάβη γαμώ το κεφάλι μου μέσα! Άντε γιατί πολλά μου τά 'χετε κάνει όλοι και θα τα κάνω πουτάνα όλα καμιά μέρα. ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ θα τα κάνω! Άντε γειά" λέει και του το κλείνει στα μούτρα.
Ο Τζίφρας πέφτει πάνω στο περιπολικό μπροστά του. Ο συναγερμός αρχίζει να χτυπάει, ενώ μπαίνουν σε λειτουργία και όλα τα φώτα του περιπολικού. Ο Τζίφρας κάνει όπισθεν. Συγκρούεται και με το περιπολικό πίσω του. Χτυπάει ο συναγερμός και του δεύτερου περιπολικού. Αρχίζουν να αναβοσβήνουν και όλα τα φώτα του.
Ο Τζίφρας ωρύεται: -"Εσύ θα τα κάνεις πουτάνα όλα μωρή ποντικομαμή Χατζιαβάτη πιτσαδόρε; Που να σου γαμήσω το σάπιο σου το μάτι παλικάρι της φακής. Θα πάω μέσα στον Χιμπατζή και θα τα κάνω πουτάνα όλα!" ουρλιάζει ενώ κοπανάει με όλη του τη δύναμη το τιμόνι. Σε κάθε χτύπημα η κόρνα του προστίθεται στο πανδαιμόνιο των σειρήνων των περιπολικών: "ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ, ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ, ΠΟΥ-"
Ο αερόσακος του τιμονιού του σκάει στη μούρη. Η κόρνα του κολλάει. Εμφανίζεται τρίτο περιπολικό που φρενάρει. Κατεβαίνουν τέσσερεις μπάτσοι με αυτόματα. Δύο μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ δικάβαλες φρενάρουν επίσης. Η μια πέφτει, σέρνεται στο δρόμο, και καταλήγει πάνω στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός σηκώνεται και βγάζει το όπλο του. Ο συνοδηγός βγάζει το όπλο του και πλησιάζει το αυτοκίνητο κουτσαίνοντας.
Οχτώ όπλα σημαδεύουν τον Τζίφρα. Ο Τζίφρας σηκώνει τα χέρια. Ο αερόσακος μπροστά στη μούρη του. Γυρίζει το πρόσωπο προς το παράθυρο και φωνάζει: -"Μη ρίξετε! Μη ρίξετε! Δικηγόρος είμαι. Δικηγόρος της Κυβέρνησης"
Το παράθυρο είναι κλειστό. Δύο περιπολικά και η κολλημένη κόρνα ουρλιάζουν. Οι μπάτσοι δεν ακούνε τίποτα από αυτά που λέει ο Τζίφρας.
Ο μπάτσος με το χτυπημένο πόδι ανοίγει πυρ.

(συνεχίζεται)

diogenisoskilos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου