Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κυβέρνηση σαν Γιακουμάτος

(Το κείμενο που ακολυθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Είμαι σε μαύρα χάλια, μα να γίνει τέτοια μείωση στους μισθούς των βουλευτών; Να έχουν πληγεί τόσο πολύ από τα κυβερνητικά μέτρα; Με το ζόρι 5700 καθαρά συν τα έκτακτα και τα τυχερά;
Αν θέλουμε να είμαστε μια πολιτισμένη χώρα να μειώσουμε κατά 10% τους μισθούς των 580 ευρώ
και να τα δώσουμε στον Άδωνι και την παρέα του.
@Ο κυρ τσουτσουλομύτης, ο ποταμίσιος, έχει ένα φοβερό επιχείρημα... ένας δημοσιογράφος που είναι στην τηλεόραση 10 χρόνια δεν μπορεί να λέει ψέματα. Αν δεν τον πιστεύεται ρωτήστε και τον Πρετεντέρη ή την Σπυράκη.
Για να μην πάω στους σκάει γάιδαρο προπαγανδιστές.
@Και ρωτάω ο αφελής: υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία χωρίς σύγκρουση;
Για τα όμορφα μάτια του Αλέξη θα κάνουν πίσω οι δανειστές; Ή για την κορμοστασιά του Αντωνάκη;
@Τώρα θα το παίξω Σαμαράς, που όταν θέλει να κατηγορήσει τον Τσίπρα λέει "υπάρχουν και κάποιοι που λένε..." χωρίς να αναφέρει όνομα.
Έτσι και εγώ... θα πω για τον βουλευτή και υπουργό που δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις θεωρώντας τον εαυτό του άνεργο καθώς το βουλευτιλίκι είναι λειτούργημα άρα όχι δουλειά αλλά απολάμβανε τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες του ταμείου.
Κάθε φορά που χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες του ταμείου χωρίς να έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ότι τα ταμεία πάνε κατά διαόλου.
@Όπως και ο κυρ Γιακουμάτος που έλεγε για τις μικρές συντάξεις: τα ταμεία δεν έχουν λεφτά τι να κάνουμε. Και ξέχναγε ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά γιατί τους τα πήρε η κυβέρνηση του με το PSI, γιατί τα έκανε η κυβέρνηση του δομημένα ομόλογα, γιατί η κυβέρνηση του τα
υποχρέωνε να καταθέτει τα αποθεματικά άνευ τόκων στις τράπεζες για αν τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του...
Ξεχνάει ο κυρ Γιακουμάτος ότι η κυβέρνηση του κυβερνάει ανελλιπώς τον τόπο τα σχεδόν 200 τελευταία χρόνια, αλλάζοντας απλώς χρώμα στα πουκάμισα.
Εισφορά για το καλό μας
@Η κυβέρνηση ήθελε να καταργήσει την έκτακτη εισφορά αλλά φοβήθηκε ότι οι πολίτες θα είχαν στερητικό σύνδρομο οπότε για το καλό μας θα συνεχιστεί για άλλα δυο χρόνια. Μας μειώνουν όμως την δόση κατά 30%.
Οι κυβερνώντες αυτόν τον νέο φόρο δεν τον λένε νέο αλλά το παρουσιάζουν σαν μείωση 30%. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αύξηση 70%.
@Όλες οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι συνταγματικές. Εκτός των δικαστικών.... άμα έχεις δικαιοσύνη...
@Ας μην το ξεχάσουμε, το Σάββατο 1 Νοέμβρη έχουμε την μέρα επανάστασης. Η επανάσταση θα ξεκινήσει κατά τις 12 το πρωί, θα περάσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει κατά τις 4.
Μετά την επανάσταση θα σερβιριστεί καφές και κουλουράκια. Παραμείνετε στο ΠΑΜΕ σας... εντός του 2015 θα πραγματοποιηθεί άλλη μια επανάσταση.
Τόσα κόμματα στην Ελλάδα και να μην υπάρχει αριστερά....
@Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει ανάγκη να ρυθμίσει τις οφειλές του στο κράτος θα μπαίνει άμεσα στην ρύθμιση με τις 100 δόσεις.
@Αποφάσισα να ακολουθήσω την συμβουλή του Γιακουμάτου για να πάρω φθηνό ψωμί με 50 λεπτά.
Πήγα στον πρώτο φούρνο που βρήκα. Η τιμή 85 λεπτά. Στο επόμενο 90 λεπτά. Το άλλο ήταν μακριά για να πάω με τα πόδια. Πήρα λεωφορείο. Τιμή 87 λεπτά. Ξαναπήρα λεωφορείο. Για να μην πολυλογώ έφαγα όλη την μέρα ψάχνοντας. Και τελικά βρήκα. Σε έναν φούρνο που έδινε το χθεσινό ψωμί με 50 λεπτά. Είχα χαλάσει βέβαια γύρω στα 5 ευρώ για εισιτήρια, 3 ευρώ για σάντουιτς και 9 ώρες.
Όταν το είπα στον ξάδελφό μου στο χωριό μου είπε ότι είμαι προβοκάτορας. Αυτός μπόρεσε να βρει προχθεσινό ψωμί σε διπλανό χωριό με 45 λεπτά. Και του κόστισε μόνο ένα μισάωρο και 20 ευρώ στο ταξί γιατί εκεί δεν υπάρχουν λεωφορεία.
 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου