Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας


Γεώργιος ΠαπαδόπουλοςΚαθώς αναζητείται εναγωνίως από την κυβέρνηση ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ήθελα να επισημάνω πως ο θεσμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντικός για την Δημοκρατία. Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο άνθρωπος που επανέφερε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας -μετά την περίοδο από το 1924 έως το 1935- ήταν ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.


Τον Ιούλιο του 1973, η χούντα πραγματοποιεί δημοψήφισμα για να εγκριθεί η κατάργηση του θεσμού της μοναρχίας και ο υπερήφανος ελληνικός λαός -που κάποιοι νομίζουν πως αντιστεκόταν μαζικά και δυναμικά στην διάρκεια της δικτατορίας- πηγαίνει στις κάλπες και δίνει λαϊκή νομιμοποίηση στη χούντα.


Δηλαδή, στην διάρκεια της δικτατορίας η Ελλάδα καταργεί τη μοναρχία, γίνεται Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Αυτοί είναι οι «θεσμοί» στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν.

Δεν υπήρξε ποτέ αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας -γιατί ούτε πριν το 1967 υπήρχε δημοκρατία- και την χούντα ακολούθησαν άλλες μικρές χουντίτσες.

Με αποτέλεσμα, σήμερα να αναζητείται ένας βολικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα νομιμοποιήσει τη μειοψηφική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν πως όποιος δεχτεί το χρίσμα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να ντρέπεται.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν ντρεπόταν καθόλου που ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το 1935.

Δηλαδή, ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ένας πράκτορας που πληρωνόταν από την CIA από το 1952.

Γεια σου Ελλάδα με τους «θεσμούς» σου.

Και τα ατελείωτα ψέματα. Τους ατελείωτους εθνικούς μύθους.


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου