Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Χάπατα

Αρθρογράφος της Καθημερινής γράφει σήμερα ένα άρθρο για τον Μαραθώνα και κάνει επίθεση στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη επειδή «προσδοκά να γίνει ο Μαραθώνας “πόλος έλξης της παγκόσμιας κουλτούρας των ravers και των party animals γενικότερα, που θα βοηθήσουν πολύ την ντόπια οικονομία και ευελπιστεί , γύρω από τον Μαραθώνα “να στηθεί μία πολιτιστική θερμοκοιτίδα δημιουργώντας έτσι απ’ το πουθενά μια πόλη-studio54′».

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος της Καθημερινής, ο Ηλίας Ψινάκης «αναγγέλλει σχέδια που οραματίζεται ότι “θα κάνουν τους γνήσιους απόγονους του Γανυμήδη και του Φειδιππίδη να ξαναφουσκώσουν από περηφάνια και να λικνίσουν τα καλοσμιλεμένα τους στήθη σε λάγνους ρυθμούς’. Ο λόγος για τους κατοίκους του Μαραθώνα, τους οποίους ο Η. Ψινάκης φαντασιώνεται ως “ηλιοκαμένους λεβέντες, που τ’ αργασμένο δέρμα τους το ’χει ποτίσει η αλμύρα και το ’χει μαστιγώσει αλύπητα το κύμα, που το κορμί τους έχει την δροσερή ευωδιά της θάλασσας, που τα τραχιά χέρια τους μπορούν να γίνουν μια ζεστή φωλιά για κάθε γυναίκα’. Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα, χάρη στα σχέδιά του, “να ξαναπεράσουν καλά στον τόπο τους βρε αδερφέ’.»

Η αρθρογράφος της Καθημερινής γράφει και άλλα πολλά όπως ότι «Στα πρότυπα του Μάντσεστερ της δεκαετίας του ενενήντα, (ο Ηλίας Ψινάκης) φιλοδοξεί να αναβιώσει το κίνημα του Acid House και της κουλτούρας του clubbing, όπως το έζησε τότε: “Θα γεμίσω τον τόπο χώρους όπου θα γίνονται ασταμάτητα warehouse parties, θα απελευθερωθεί η χρήση των ελαφρών ψυχοτρόπων ουσιών και της “φαρμακευτικής” μαριχουάνας, θα αποσυρθεί το μέτρο περί προσβολής της δημοσίας αιδούς για το dress code έτσι ώστε ο καθείς να εκφράζεται ελεύθερα και τέλος θα καταργηθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων’, αναγγέλλει ο νέος δήμαρχος…»

Φυσικά, ο Ηλίας Ψινάκης δεν έχει πει τίποτε απ” όλα αυτά· είναι ένα σατιρικό κείμενο από το Κουλούρι που έκανε έξαλλη την αρθρογράφο της Καθημερινής.

Η αρθρογράφος της Καθημερινής εξέλαβε ως αληθινό το δημοσίευμα στο Κουλούρι και έκανε επίθεση στον Ηλία Ψινάκη.

Πολλά σάιτ αναδημοσίευσαν το κείμενο της Καθημερινής, αφού κανείς τους δεν έκανε τον κόπο να ψάξει να δει αν ο Ηλίας Ψινάκης έκανε ποτέ αυτές τις δηλώσεις.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι πρέπει να είσαι εντελώς γκάου για να πιστεύεις πως ο Ψινάκης έχει πει πως θα μετατρέψει τον Μαραθώνα σε Studio 54, και στέκομαι στο ότι το διαδίκτυο έχει αναδείξει την γελοιότητα των καθεστωτικών μέσων.

Κάποτε είχε κάποιο νόημα να γράφεις σε μια εφημερίδα. Σήμερα, γράφουν όλοι οι καθυστερημένοι.

Και μετά απορούν γιατί δεν τις αγοράζει κανείς.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου