Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σκέψεις από την παραλία



Δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το αρμυρίκι, αγκαλιά με το βιβλίο σου, τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά. Οι άνθρωποι γύρω είναι χαλαροί, πολλά χρήματα δεν χρειάζεσαι, τα πουλιά κελαηδούν, τα τζιτζίκια τερετίζουν, η Αργεντινή πέρασε στον τελικό, και είναι σαν να ζεις σε άλλη χώρα.


Προσπαθώ να παρακολουθήσω τις ειδήσεις και τα καυτά θέματα στο διαδίκτυο και την τηλεόραση αλλά μου προκαλούν τεράστια πλήξη και ένα αίσθημα ματαιότητας.


Χαμός γίνεται με το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ και τις ξεχωριστές προτάσεις για δημοψήφισμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ οι συζητήσεις για το τι προβλέπει το Σύνταγμα σε κάνουν να πιστεύεις πως οι Έλληνες κοιμούνται με το Σύνταγμα κάτω από το μαξιλάρι τους.

Αυτοί δε που κατάντησαν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, τώρα το επικαλούνται για την νομιμότητα.

Η πραγματικότητα είναι πως η χώρα χρεοκόπησε πριν από τέσσερα χρόνια, κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία, και στην εξουσία είναι ακόμα -μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και με την «λαϊκή εντολή» του 17% του εκλογικού σώματος- τα δυο κόμματα που διέλυσαν τη χώρα.

Δηλαδή, οι Έλληνες έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα της χώρας τους, έχουν αποδεχτεί πως θα είναι εθελόδουλοι, έχουν αποδεχτεί πως η χώρα θα κυβερνάται από τα διεφθαρμένα λαμόγια που την ξέσκισαν, και τώρα είναι πολύ μεγάλο θέμα το τι θα γίνει με την μικρή ΔΕΗ.

Βρε δεν μου γαμιέστε!

(Το κατσικάκι της φωτογραφίας με την μαμά του μου πόζαραν προχτές που πήγαινα για μπάνιο. Τα ευχαριστώ πολύ.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου