Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή


Συνεχίζεται ο θρήνος στην Βραζιλία, αφού, μετά την συντριβή της Βραζιλίας από την Γερμανία, η Αργεντινή απέκλεισε την Ολλανδία, με αποτέλεσμα οι Βραζιλιάνοι να κλαίνε δυο μέρες σερί και να έχει πλημμυρίσει όλη η χώρα.


Αν η Αργεντινή νικήσει την Γερμανία και κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στην Βραζιλία, οι Βραζιλιάνοι θα πνιγούν από τα δάκρυά τους, ενώ δεν αποκλείεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να ξεκινήσει από ένα γκολ του Μέσι.


Οι παίκτες της Αργεντινής νίκησαν στα πέναλτι τους Ολλανδούς -που είχαν ξεμείνει από χασίς και δεν την πάλευαν καθόλου-, αλλά ήταν λογικό να νικήσουν, αφού οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι εκατομμυριούχοι αλλά είναι και αναρχικοί, επειδή προέρχονται από μια χώρα με παράδοση στο αναρχικό κίνημα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως την Αργεντινή την είχε επισκεφτεί και ο Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, ο οποίος, σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, δεν ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Άλλωστε, δεν είναι κρυφό πως ο Λιονέλ Μέσι διαφημίζει μεν το σαμπουάν Head & Shoulders και τα ξυραφάκια Gillette αλλά δίνει όλα του τα έσοδα για να αγοραστούν όπλα για το αντάρτικο πόλης, ενώ, πριν από τον τελικό με την Γερμανία, θα λουστεί με πράσινο σαπούνι και θα μείνει αξύριστος, για να καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στις πολυεθνικές, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Βέβαια, δεν είναι σίγουρο πως η Αργεντινή θα αγωνιστεί στον τελικό, αφού είναι πολύ πιθανό το ΔΝΤ να της απαγορεύσει τη συμμετοχή, μιας και δεν είναι δυνατόν να αγωνίζεται μια χρεοκοπημένη χώρα στον τελικό του Μουντιάλ, γιατί αποτελεί κακό παράδειγμα για τις άλλες χρεοκοπημένες χώρες, ενώ δεν αποκλείεται -αν η Αργεντινή νικήσει στον τελικό την Γερμανία- και άλλες χώρες να χρεοκοπήσουν, με την δικαιολογία πως θέλουν να κατακτήσουν κι αυτές το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η πρόκριση της Αργεντινής σκόρπισε χαρά στους Έλληνες, γιατί, σε αντίθεση με ό,τι λένε τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια, θα ήταν ωραία φάση να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή, αφού αυτό θα σημαίνει πως θα παίξει και η χώρα μας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας το γνωστό και εμβληματικό σύνθημα των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, το κύπελλο θα βάλουμε στης Μέρκελ το μουνί».


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου