Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κλειστό, γιατί έτσι


Κλειστό, γιατί έτσι

Το προχτεσινό πρωινό στη Βουλή ξεκίνησε με την ψήφιση για την άρση της ασυλίας κάποιων από τους βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται προφυλακισμένοι. Κατά την αγόρευσή τους εξελίχθηκε ένα παιχνίδι με τίτλο «μα κι αυτοί είναι ακροδεξιοί, γιατί να είμαστε μόνο εμείς φυλακή».

Ο αρχηγός της οργάνωσης και τα δύο μέλη που μίλησαν στην έδρα της Βουλής έδιναν ονόματα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά, μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, επιχειρώντας να κάνουν αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να έχει πει πως προτιμάει τον γιο του στα 16 του χρυσαυγίτη από συριζαίο και κομμουνιστή και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης να μιλάει στο τηλέφωνο με τον Μιχαλολιάκο. Ο Μεϊμαράκης να φωνάζει τον Παππά «Χρηστάρα» στους διαδρόμους και ο Μαυρουδής Βορίδης να γράφει σε ναζιστικά περιοδικά. Στην ουσία δεν έγινε καμία αποκάλυψη μιας και τα συγκεκριμένα μέλη της ΝΔ είναι γνωστά για τις αντιαριστερές και ακροδεξιές τους απόψεις και δράσεις. Η προχτεσινή μέρα στη Βουλή εξελισσόταν με τους χρυσαυγίτες έξω από τη Βουλή να δέρνουν όποιον μετανάστη περνούσε και να τραμπουκίζουν τις καθαρίστριες που βρίσκονται στον Υπ. Οικονομικών και τους χρυσαυγίτες μέσα στη Βουλή να επιζητούν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Αφού τελείωσε η ψήφιση για την άρση της ασυλίας των συγκεκριμένων βουλευτών και χωρίς καμία προηγούμενη σχετική ειδοποίηση, ανακοινώθηκε πως η Βουλή κλείνει για καλοκαίρι. Εσπευσμένα και νωρίτερα από το σύνηθες, αποφάσισαν να κλείσει η Βουλή για δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα. Στα θερινά τμήματα χρειάζονται μόνο 100 βουλευτές προκειμένου να περάσει ένα νομοσχέδιο, συνεπώς δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση θα βρει με ευκολία τους πρόθυμους 60 ή όσους χρειάζονται για να κάνουν αυτό που «πρέπει».

Στα νομοσχέδια που εμπίπτουν, μεταξύ άλλων, στα θερινά τμήματα είναι τα νομοσχέδια για τους αιγιαλούς, τα δάση και τη μεταρρύθμιση του χωρικού σχεδιασμού. Εν τω μεταξύ, μετατίθεται βολικά και ωραία η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη και του Υπουργού Εσωτερικών Μιχελάκη, καθώς και παραγράφονται τυχόν αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου.

Τα τελευταία τρία χρόνια, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου περνάνε «νύχτα» διάφορα νομοσχέδια που τις περισσότερες φορές μαθαίνουμε αργότερα ή και καθόλου. Με έναν αντίστοιχο τρόπο ελπίζουν πως θα ξεμπερδέψουν με το κρίσιμο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς που κανείς δεν αναφέρει στα πάνελ των τηλεοράσεων.

Χωρίς την ολομέλεια της Βουλής, θέλουν να ψηφίσουν ένα από τα κρισιμότερα νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων. Και αν δεν καταλαβαίνεις την κρισιμότητά του, πέρασε μια βόλτα από τον Άγιο Προκόπη της Νάξου που έχει από καιρό ξεπουληθεί. Ή σκέψου πώς θα ήταν αν στην αγαπημένη σου παραλία χτιζόταν 2 μέτρα μόλις από την άμμο, ένα τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Οι «σοβαροί» και «υπεύθυνοι» της κυβέρνησης που πουλάνε σταθερότητα και ασφάλεια ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν με όποιον τρόπο χρειαστεί. Κρυφά, ξαφνικά, αντισυνταγματικά, εν μέσω φασιστικών παραληρημάτων, με ανασχηματισμούς ή χωρίς.

Μαριάννα Ρουμελιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου