Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Από ακτή σε ακτή η εθνική ομάδα



Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προκρίθηκε στις «16» καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ, μετά την νίκη της με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Στον χτεσινό αγώνα η εθνική μας ομάδα είχε την τύχη με το μέρος της, αφού ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας έκανε το ίδιο λάθος που κάνει σε κάθε Μουντιάλ και κάλεσε παίκτες μόνο από την ακτή και όχι από όλο το Ελεφαντοστό.



Οι παίκτες της εθνικής μας ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν τους Αφρικανούς, επειδή έχουν οικολογική συνείδηση και είναι έξαλλοι με την σφαγή των ελεφάντων -και το εμπόριο του ελεφαντόδοντου-, οπότε ήθελαν να στείλουν μήνυμα σε όλο τον πλανήτη πως οι Έλληνες αγαπάνε τους ελέφαντες.

Από την αρχή του αγώνα, οι παίκτες της εθνικής ομάδας έκαναν επισκέψεις στην περιοχή της Ακτής του Ελεφαντοστού αλλά αυτοί δεν μας έκαναν επισκέψεις γιατί είναι φτωχαδάκια και ντρέπονταν να έρθουν με άδεια χέρια.

Η εθνική ομάδα ήταν άτυχη, αφού δυο παίκτες ζήτησαν και έγιναν αλλαγή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα επειδή είναι πια πάνω από 20 χρονών και είναι σχεδόν σακάτηδες.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Σαμαράς έδωσε την μπάλα στον Σάμαρη, ο οποίος δεν είδε κάναν Σαμαράκη ή κάναν Σαμαρίδη εκεί γύρω, οπότε κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων και την έσκασε, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μπάλα του αγώνα.

Στη συνέχεια, οι παίκτες της εθνικής σημάδευαν τα δοκάρια και τα πετύχαιναν, οπότε οι Αφρικανοί έκαναν μια επίσκεψη στην περιοχή μας –για να μην σπάσουν οι δικοί μας τα δικά τους δοκάρια που ήταν από ελεφαντόδοντο- και μας έβαλαν ένα γκολ.

Όταν όλα έμοιαζαν χαμένα και οι παίκτες της εθνικής ήταν έτοιμοι να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για την Μύκονο, ο Γιώργος Σαμαράς σκόνταψε στο πόδι ενός Αφρικανού -που πουλούσε CD μέσα στην μεγάλη περιοχή- και ο διαιτητής μας έδωσε πέναλτι αφενός γιατί ο Αφρικανός δεν είχε άδεια μικροπωλητή και αφετέρου επειδή θα έπρεπε να είναι μονοπόδαρος, ώστε να μην κουτρουβαλιάζονται οι δικοί μας παίκτες όταν περπατάνε.

Ο Σαμαράς έστειλε την μπάλα στην ίδια γωνία με τον τερματοφύλακα αλλά δεν τον πέτυχε, και οι Έλληνες φίλαθλοι πανηγύρισαν τον θρίαμβο με συνθήματα, όπως «Γάμησες απ’ τον κώλο τον Τουρέ, βρε Κονέ, βρε Κονέ!» και «Έριξες μια πούτσα στον Ντρογκμπά, Σαμαρά, Σαμαρά!».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος χαμογέλασε για δεύτερη φορά στη ζωή του και ζήτησε από τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους, για να ανατρέψουν την κυβέρνηση και τα Μνημόνια αλλά οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και δεν βρήκαν τίποτα μετανάστες για να τους δείρουν, οπότε επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Την Κυριακή, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα αλλά είναι πολύ δύσκολο να προκριθεί γιατί μάλλον θα παίξει πάλι ο Κώστας Κατσουράνης.

Κόστα Ρίκα στα ισπανικά σημαίνει «πλούσια ακτή» -αν και το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Κόστα Ρίκα είναι λιγότερο από το μισό της Ελλάδας- , οπότε μετά την Ακτή του Ελεφαντοστού οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν μια άλλη ακτή, και δεν αποκλείεται τελικά να προκριθούν, αφού είναι παραλίες.


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου