Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το πιτσιρικάκι φουμάρει τσιγαράκι


Αίσθηση έχει προκαλέσει έρευνα, σύμφωνα με την οποία κάποια Ελληνόπουλα ξεκινούν το κάπνισμα από 11 ετών αλλά αυτό δεν είναι και το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί γιατί ξέρουμε –χωρίς να χρειάζεται έρευνα- πως ξεκινούν να βλέπουν τηλεόραση και να ακούνε σκυλάδικα από 2 ετών.

Οπωσδήποτε, αν ακούς σκυλάδικα από την ημέρα που γεννήθηκες, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση αν ξεκινήσεις το κάπνισμα από το δημοτικό σχολείο, ενώ τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης δικαιολογούν απόλυτα το να πέσεις στα ναρκωτικά από το νηπιαγωγείο.


Βέβαια, τα παιδιά έχουν και τρομερό άγχος σήμερα, οπότε χρειάζονται μια τσιγαρούμπα για να χαλαρώσουν.

Πάντως, είναι καλό να καπνίζουν τα παιδιά από νωρίς για να μπορούν να τους κάνουν τράκα οι γονείς τους.

Επίσης, όσο νωρίτερα ξεκινήσει ένα παιδί το τσιγάρο, τόσο νωρίτερα θα το κόψει, αφού υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό, οπότε ξεκινούν το κάπνισμα στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού και το κόβουν στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου για να ξεκινήσουν τα αναβολικά.

Από την άλλη, είναι απόλυτα λογικό τα παιδιά να ξεκινούν το κάπνισμα από νωρίς, αφού ξεκινούν πια να κάνουν σεξ από πιο μικρή ηλικία -και όλοι ξέρουμε πόσο ωραίο είναι ένα τσιγάρο μετά το κουτούπωμα-, οπότε ο Γιαννάκης και η Αννούλα ανάβουν ένα τσιγάρο μετά τον οργασμό και κοιτάνε το ταβάνι, αφού, αν δεν άναβαν τσιγάρο, θα έπρεπε να συζητάνε για τους βαθμούς που πήραν στο διαγώνισμα της Γεωγραφίας και αυτό θα ήταν πολύ ξενέρωτο.

Το θετικό είναι πως πολλά παιδιά σταματούν να καπνίζουν τσιγάρο πριν τελειώσουν το Λύκειο, γιατί ξεκινάνε τους μπάφους.

(Πριν από χρόνια, ένα καλοκαίρι, δούλευα σε ένα μπαρ σε νησί. Ένα απόγευμα μπαίνει ένας ξανθός πιτσιρίκος. Θα ήταν περίπου 10 χρονών. Κάθεται σε μια γωνία και παραγγέλνει μια βότκα με πορτοκαλάδα. Ξερός ο σερβιτόρος. Πάω κοντά του και τον ρωτάω από πού είναι. Ήταν από τη Γαλλία. Πιάνουμε την κουβέντα στα γαλλικά, τον ρωτάω πόσων χρονών είναι, μου λέει 18. Με πιάνουν τα γέλια και τον ρωτάω πού είναι οι γονείς του. Δεν μου έλεγε. Τέλος πάντων, συμβιβάστηκε με μια πορτοκαλάδα. Μετά από λίγο, βγάζει ένα πακέτο και ανάβει τσιγάρο. Θα έπρεπε να δείτε την έκφρασή μου.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου