Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Γαμώ το κεφάλι μου

Όταν το 2012 η Ν.Δ. ήρθε πρώτη στις εκλογές, μένοντας εφτά μονάδες κάτω από το ρεκόρ ήττας του 2009, όχι μόνο πανηγύρισε, αλλά και ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στα πεπρωμένα των Μνημονίων. Με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ που έχασε τριάντα μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές και της ΔΗΜ.ΑΡ. Το γεγονός ότι οι δυο τους μαζί, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είχαν χάσει σαράντα περίπου μονάδες, δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Ρόλο έπαιζε ποιος ήταν το πρώτο κόμμα και ποια πλειοψηφία κατασκευάστηκε στη Βουλή.


Ωραία; Ωραία και συνταγματικά. Δεν κοίταξε κανένας στα δόντια την πρωτιά της Ν.Δ., δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το γεγονός ότι δυο κόμματα, ξεχαρβαλωμένα από τη λαϊκή ψήφο, συνασπίστηκαν για να επιβάλουν την πολιτική που καταδίκασε η λαϊκή ψήφος. Δεν απασχόλησε ούτε τον θεσμικά ευαίσθητο Βενιζέλο το μπόνους των πενήντα εδρών. Τσέπωσαν τις έδρες, έκαναν γαργάρα τις τραγικές εκλογικές τους απώλειες και έβαλαν μπροστά την υπογραφή του νέου Μνημονίου και την επιβολή των σκληρών μέτρων.

Τώρα ο Σαμαράς κατάφερε νέο ρεκόρ ήττας - έχασε άλλες εφτά μονάδες. Και ο Βενιζέλος κατάφερε να πάει σε μονοψήφιο νούμερο - άλλες τέσσερις μονάδες κάτω. Και τι κάνουν και οι δυο; Αντί να ασχολούνται με το μαύρο τους το χάλι, ξεκίνησαν εκστρατεία να μας πείσουν ότι δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος είχε 4% την εποχή που η Ν.Δ. είχε 34% και το ΠΑΣΟΚ 44%. Και έχει 27% την εποχή που η Ν.Δ. έχει 23% και το ΠΑΣΟΚ 8%. Γαμώ το κεφάλι μου, δηλαδή, όπως αναφώνησε κάποτε ο Σαμαράς.

Βρε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ! Εντάξει, αλλά δεν κέρδισε, εμείς χάσαμε. Βρε δεν χάσατε, κουτρουβαλιαστήκατε και πρέπει να φύγετε. Μπα, αποκλείεται. Διότι "το συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι διατηρήθηκε η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και φάνηκε ο κρίσιμος ρόλος και το ειδικό βάρος της παράταξης", όπως ξεφούρνισε ο φούρναρης Βενιζέλος. Ο οποίος θέλει και χειροκροτήματα γιατί οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο 8%! Ενώ αιτιάται τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε μόνο τριπλάσιο συν κάτι ποσοστό και αναδείχτηκε πρώτος.

Χάσαμε 5-1, αλλά βάλαμε μια γκολάρα! Μόνο η γελοιότητα που μας κυβερνά θα μπορούσε να κάνει αυτή την παρηγοριά του οπαδού πολιτικό θεώρημα. Άντε να δούμε τι θα δούμε ακόμα μ' αυτούς...

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου