Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα


Tυφλή βρέθηκε στο χώρο απονομής της, στα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, γνωστή συνταγματική εξουσία, με αποτέλεσμα την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση ντόπινγκ στην Άρση Βαρών. Γειτονικοί θεσμοί της ερωτηθέντες δήλωναν την πλήρη έκπληξή τους: «Πέφτω από τα σύννεφα», δήλωσε κατά λέξη θεσμός που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, και συνέχισε λέγοντας πως «την βλέπαμε να περπατά στη γειτονιά και έδειχνε απόλυτα υγιής. Ούτε γυαλιά δεν φορούσε».
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η τοξικολογική εξέταση στο αίμα της άτυχης εξουσίας θα δείξει αναφορικά με την εκτυφλωτική της τύφλωση, πως η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα, όπως περίπου συνέβη και με το κινέζικο ρολόι του Σάββα Ξηρού, καθώς από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα, αντί για τα συνήθη νόμιμα συμπληρώματα δικαστικής διατροφής, τα οποία της εξασφαλίζουν συνήθως τη δυνατότητα μεροληπτικής ορατότητας και στραβοκοιτάγματος, ανάλογα με το ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο της κάθε υπόθεσης, το πού φυσά πολιτικά ο άνεμος και το τι επιθυμεί η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία.

«Υπήρχε όμως σκοπιμότητα ή απλώς έτυχε;», όπως σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας ότι «η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα». Ψεκάστε, ψεκαστείτε, σημειώσατε, πάντως μετά από αυτή την εξέλιξη και την συνταρακτική ανατροπή στα ως τώρα δεδομένα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιόν ανήκει το ορφανό DNA που βρέθηκε πάνω στο αντεθνικό κούριερ από την Κίνα, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του φυγόδικου Κώστα Σακκά και τις αμέσως μετά λοιπών μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων του Λουμίδη. 
Αν όμως έχει τελικά μια αξία η συγκεκριμένη δίκη είναι πως οι προαιώνιοι αντίπαλοι Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος ένωσαν για αυτόν τον εθνικό σκοπό τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας την ποινικολογική ντριμ τιμ που βοήθησε την ντριμ τιμ του Χρήστου Ιακώβου να αποδείξει την εις βάρος του σκευωρία. Εν συνεχεία προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση: 
«Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Αρσης Βαρών. Ο Εθνικός Προπονητής, Χρίστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν «Ελληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε».  
Έλληνες, πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε.
Έλληνες, πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε.
Έλληνες, πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου