Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δικαιοσύνη; Κάπου έχω ακούσει για αυτήν ..

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
 Στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα μας, ο λαός δεν περιμένει και πολλά πλέον! Μάλλον, το πήρε απόφαση.. Γυρίσαμε πίσω, πενήντα-εξήντα χρόνια! Και πού είσαι ακόμα! Άγνωστο τι μας περιμένει! Όμως, σ’ έναν λαό σαν τον Ελληνικό, μπορείς να του πάρεις σχεδόν  ό,τι έχει και δεν έχει, εκτός από ένα πράγμα! Τη νοημοσύνη του, που είναι πολύ υψηλή! Τη νοημοσύνη και διορατικότητα ο Έλληνας μπορεί να μην τη χρησιμοποιεί πάντα, δε  σημαίνει όμως ότι δεν κόβει το μυαλό του, και μην τον μετράς για χαϊβάνι! Και κάτι ακόμα! Ο Έλληνας τρέφεται πολύ με εικόνες και με παραδείγματα! Ζει πολλές φορές για μια ηθική ικανοποίηση! για ένα ευχαριστώ...
 
Όπως επίσης διακατέχεται από κάτι που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη  γλώσσα του κόσμου!  Το φιλότιμο!!  Είναι φίλος της τιμής! Δεν είναι άτιμος! Αυτόν τον Έλληνα πολίτη λοιπόν, δεν μπορείς να του πουλάς παραμύθια με το τσουβάλι. 
Ο Έλληνας ξέρει πολύ καλά ότι είναι πολλοί οι πολιτικοί που τα "αρπάζουν". Όπως και τόσες άλλες βδέλλες του δημόσιου τομέα, γιατροί που πεθαίνει η μάννα σου και αυτοί θέλουν πρώτα συμφωνία για το ρευστό και μετά να ετοιμάσουν τα νυστέρια! Υπάλληλοι σε γραφεία -κόμβους που για να πάρεις την υπογραφή τους πρέπει να σου πάρουν την ψυχή σου και το κομπόδεμα σου, και τέτοια πολλά  άλλα, που σχεδόν τα έχει συνηθίσει, τα έχει κάνει βίωμα, σαν εκπαιδευμένη μαϊμού που πηδάει όπως τη διατάξουν!  Όλα αυτά τα ξέρει, τα ανέχεται ο Έλληνας και συμμετέχει και αυτός καμιά φορά σε όλο αυτό το αλισβερίσι γιατί έτσι έμαθε,  αυτήν την παράδοση έχει…!  Ένα πράμα όμως δεν ανέχεται ο Έλληνας: Αυτήν τη γαμ…νη την υποκρισία!  Καμιά δεκαπενταριά βουλευτές  να έχουν φτιάξει μιαν επιτροπή, να πληρώνονται για αυτή τη δουλειά, να ψάχνουν δήθεν ποιος δικός τους έχει πάρει τις μίζες από τηSIEMENS, και στο τέλος να μας λένε, ότι δεν ξέρουν ποιος φταίει, απλά ξέρουν ότι φταίει πιο πολύ άλλος, ο κομματικός αντίπαλος, ο αντίπαλος λέει ότι φταίει ο προηγούμενος, κάτι άλλα κολλητήρια λένε ότι φταίνε όλοι μαζί, και τελικά ουσιαστικά δεν θα φταίει κανένας γιατί κανένας δεν πάει φυλακή! 
Και ο επόμενος που θα θελήσει να κλέψει το δημόσιο, θα είναι πολύ σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τον αγγίξει κανένας, γιατί κανένας δεν τιμωρήθηκε όταν έκλεψε χοντρά τον κρατικό κορβανά!  
 
Ο Ελληνικός λαός αυτήν την ξεφτίλα δεν την δέχεται με τίποτε! Και τι θα έχουν να πουν όλοι αυτοί οι σχετικοί- άσχετοι ερευνητές  βουλευτές, αν αύριο – μεθαύριο εκατό αγανακτισμένοι πολίτες μπουκάρουν μέσα και τους μετρήσουν τα παΐδια;  Θα μπορούν μετά να μετράνε καλλίτερα τη χαμένη περιουσία του δημοσίου;  Και ένα άλλο ακόμα. Τον Έλληνα πολίτη δεν τον πειράζει καθόλου, μα καθόλου, πιστέψτε με  να πάει φυλακή ο δικός του πολιτικός, του κόμματος του! Αν έφταιξε, αν έκλεψε, στο μπουντρούμι! Δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος στις πλάτες του ο πολίτης για να πατάνε αυτοί να ανεβαίνουν πιο πολλά σκαλοπάτια, δόξας και λόξας και μίζας!  Με το να τα ρίχνεις μόνο στον αντίπαλο, και αυτός σε εσένα  και όλοι μαζί να πετάνε τις ευθύνες στο γκρεμό και στη λήθη, αυτό είναι που κάνει πιο πολύ τα νεύρα μας, καλώδια υψηλής τάσης!  
 
Αλήθεια πώς ζητάς από κάτι φτωχούληδες να έρθουν να σου κάνουν περαίωση, και να ακουμπήσουν τα χρήματα τους, όταν εσύ δεν μπορείς να βρεις, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΠΙΣΩ! τα δισεκατομμύρια που αρπάξανε αυτοί που τους ψηφίζαμε για να υπερασπιστούν τη χώρα και να φυλάνε το κομπόδεμα της;  Προσέξτε καλά, με γελοιότητες του τύπου, "μαζί τα φάγαμε" δεν ξεπερνιέται ο θυμός και η οργή μας! Εμείς τρώμε από αυτά που δουλεύουμε και όχι από αυτά που κλέβουμε! Και δεν ανεχόμαστε πλέον να δουλεύουμε  για να έχουν  να κλέβουν οι επόμενοι! Μια τελευταία συμβουλή μου: Ή δώστε παραδείγματα δικαιοσύνης στον κόσμο, ή δώστε αέρα στα πανιά σας, και καλό σας ταξίδι! 
Αυτό αφορά όλους σας! Μα όλους! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου