Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

«Κατρακυλά» ο ελληνικός τουρισμός


Σε «ξέρα έπεσε ο ελληνικός τουρισμός» σύμφωνα με τη Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού), υπογραμμίζει ότι ο κλάδος που θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης των ξένων επισκεπτών, όπως ήταν κάποτε, πλέον έχει οδηγηθεί σε «κατρακύλα».
Αναλύοντας τα στοιχεία του παγκόσμιου τουρισμού για το 2010 σημειώνεται ότι, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα παρατηρήθηκε αύξηση 7%, στην Ελλάδα καταγράφηκε μείωση περίπου 1% στις αφίξεις και 10% στα έσοδα.

Εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στις αιτίες που ο ελληνικός τουρισμός έχει φτάσει στη σημερινή του κατάσταση, η ΓΕΠΟΕΤ εκφράζει την αντίθεσή της για την πολιτική του αρμόδιου υπουργείου σε ό,τι αφορά στον Φ.Π.Α..

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η μείωση του Φ.Π.Α. μόνο στα τουριστικά καταλύματα και η ταυτόχρονη αύξησή του στα τουριστικά γραφεία και στα τουριστικά λεωφορεία κατά 45% -τα οποία επιβαρύνονται περαιτέρω εξαιτίας της αύξησης κατά 30% στην τιμή των καυσίμων- οδηγούν στη συνολική αύξηση του κόστους των υπηρεσιών του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ΓΕΠΟΕΤ για την απελευθέρωση του έργου των τουριστικών γραφείων, διερωτώμενη πώς είναι δυνατόν ένα ελληνικό τουριστικό γραφείο να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο γερμανικό, δεδομένης αφενός της τεράστιας οικονομικής του επιφάνειας και αφετέρου του ρόλου που διαδραματίζει ως «παραγωγός τουρισμού» και διοργανωτής ταξιδίων στην Ελλάδα.

πηγη:on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου