Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας αποδείχτηκε Λουκάς Παπαδήμος χωρίς γραβάτα. Και δεν χαίρεστε;

Ωραία, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ένα ακόμα χαρτί του συστήματος. Η Πρώτη Φορά Αριστερά ήταν μια απάτη και το γλυκό αγόρι, Αλέξης Τσίπρας, ήταν ένας πολιτικός απατεώνας που έφερε το πιο σκληρό Μνημόνιο. Ο «επαναστάτης» Τσίπρας αποδείχτηκε Λουκάς Παπαδήμος χωρίς γραβάτα. Και τι έγινε; Δεν χαίρεστε;
Θα έπρεπε να χαίρεστε που αποκαλύφθηκαν πια όλα τα χαρτιά του σάπιου ολιγαρχικού συστήματος στην Ελλάδα. Εντάξει, έμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Χρυσή Αυγή αλλά δεν πιστεύω να υπάρχουν τόσοι πολλοί μαζοχιστές στην χώρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το Μνημόνιο. Η χώρα πηγαίνει ολοταχώς για έξοδο από την Ευρωζώνη.


Ο Τσίπρας πούλησε τους πολίτες που τον στήριξαν και σύντομα θα αντιληφθεί πως έχασε την ευκαιρία της ζωής του. Βέβαια, κάτι θα κέρδισε από αυτό. Έγινε πρωθυπουργός. Άξιος.
Και τώρα;

Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις. Αριστερές και δεξιές. Αναλαμβάνουμε εμείς.

Είμαστε πολύ δυνατοί. Καθαρίσαμε Καραμανλή, Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα. Όλα τα γερά χαρτιά του συστήματος. Μαζί καθαρίσαμε και τα κόμματά τους.

Και παράλληλα, με το 61,3% 0ΧΙ του δημοψηφίσματος -πριν από οκτώ ημέρες- αποδείξαμε πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες χέστηδες και ραγιάδες.

Πριν από τρία χρόνια, τον Ιούνιο του 2012, στο κείμενο «Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας προδώσει», έγραφα:

Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει, οι εξελίξεις θα είναι πολύ θετικές.
Για την ακρίβεια, το καλύτερο για τη χώρα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τα καταφέρει.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να γίνουν συνειδητοί πολίτες και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους αντί να παρακολουθούν κόμματα και πολιτικούς να δρουν ανεξέλεγκτα και αυτοί να αρκούνται στα βρισίδια, τις μούντζες και τις κατάρες.
Μαζί με τα δικαιώματά μας, πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας.
Βέβαια, αυτό απαιτεί κάποια αυτοεκτίμηση. Επί χρόνια, ακούς διάφορους να λένε «και ποιος θα κυβερνήσει αν δεν κυβερνήσει ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και οι άλλοι πατερούληδες;».
Μα, εμείς. Εμείς θα κυβερνήσουμε. Εσύ, εγώ, ο άλλος. Όλοι.

Πάμε.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου