Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Κατέρρευσε ο μύθος του «ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις»

OXI

Του Φέλιξ

Τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και κάποια από τα sites (επιχορηγούμενα από τις διαφημίσεις των τραπεζών) σήκωσαν το βάρος της προπαγάνδας για το ΝΑΙ. Εδώ και μερικές ώρες περνάνε μεγάλο κανάλι. Η πεποίθησή τους πως θα τελειώσουν με την κυβέρνηση Τσίπρα δεν επιβεβαιώθηκε. Αντοθέτως επιβεβαιώθηκε μεγάλο λαϊκό ρεύμα υποστήριξης του πρωθυπουργού.

Τα οικονομικά αδιέξοδα των καναλιών, το τείχος του ΟΧΙ πάνω στο οποίο σπάει το κεφάλι της η μιντιακής διαπλοκή είναι σίγουρα δύο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται πως ούτε τα κανάλια, ούτε οι ακριβοπληρωμένες ντουντούκες που έφτασαν στο σημείο να κάνουν μεταδόσεις που απαγόρευε το ΕΣΡ, έχουν την ισχύ που φαντασιώνονται.


Με εξαίρεση ίσως τις κυρίες των κυρίων εκδοτών που θεωρούν πως τα κανάλια τους είναι ισχυρά παρουσιάζοντας τις φιλανθρωπίες τους, ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα πιστεύουν πως μπορούν πλέον να καθορίσουν την πολιτική ατζέντα. Ο μύθος του "ανεβάζουμε και κατεβάζουμε κυβερνήσεις" κατέρρευσε μαζί με τις σελεμπρετάδικες  ουδετερότητες του Σάκη και των τηλεοπτικών μαιντανών που ξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις σε όσους τους ανέδειξαν τόσα χρόνια.

Τα κανάλια δεν μπορούν να πείσουν κανένα πια, ούτε τους εντολείς τους. Έτσι απαξιωμένα θα παραδοθούν στη χλεύη αλλά και στη νομιμότητα που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Μέχρι τότε οι βουλευτές του ΟΧΙ που κακοποιήθηκαν μαζί με την αλήθεια, καλά θα κάνουν να βοηθήσουν στην απαξίωση που ήδη κάνουν οι πολίτες, απέχοντας. Θα είναι φτηνό να εξαργυρώσουν ένα τόσο μεγάλο πολιτικό μήνυμα και τη λαϊκή υποστήριξη με μερικά λεπτά προβολής στα κανάλια που ο κόσμος έφτυσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου