Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Έλα να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα.

Την Κυριακή το βράδυ ο Ελληνικός λαός έκοψε τον ομφάλιο λώρο από τα κόμματα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής και προειδοποιεί πως είναι έτοιμος να αφαιρεί τις καρέκλες όταν οι κάτοχοι τους δεν τον ακούνε. Αυτή η χώρα είναι πλούσια, πλούσια σε γή, σε φρούτα, σε λαχανικά, σε ανθρώπους αυτό πρέπει να είναι το θεμέλιο της νέας Ελλάδας.

Όλοι οι Έλληνες έχουμε ο καθένας το ταλέντο του αυτό το ταλέντο πρέπει να δουλέψουμε, αυτό το ταλέντο πρέπει να καταθέσουμε στο κοινό τραπέζι της κοινωνίας μας και να χτίσουμε μια χώρα που θα έχει προοπτικές. Εμείς η νέα γενιά που στην πλειοψηφία της είναι άνεργη ή σε ημιαπασχόληση πρέπει να γίνουμε το παράδειγμα για τους πιο μεγάλους και για τους πιο μικρούς. Αν στύψουμε το μυαλό μας μπορούμε να βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τη χώρα μας να λάμψει ξανά, αρκεί να σκουπίσουμε τη σκόνη που της έχουν ρίξει και την κάνουν να φαίνεται θολή, κουρασμένη.


Το μεγαλύτερο όπλο αυτής της χώρας είναι η φυσική της ομορφιά. Τα βουνά και οι θάλασσες, οι λίμνες τα ποτάμια, οι πεδιάδες, τα χαμηλά πέτρινα σπίτια, τα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα των νησιών οι βουκαμβίλιες στις αυλές, τα πλακόστρωτα στενά καλντερίμια, τα μνημεία που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τα καφενεία με τα ούζα, τα τσίπουρα, το ελληνικό τραπέζι με τις παραδοσιακές συνταγές, αυτές οι μυρωδιές που μας θυμίζουν τη γιαγιά μας. Η λύρα, το σαντούρι, το κλαρίνο και όλος ο μουσικός πολιτισμός μας. Αυτές οι εικόνες αξίζουν στη χώρα μας, αυτές τις εικόνες πρέπει να δείξουμε εκεί έξω κι αν δεν υπάρχουν χρήματα για προώθηση μέσω του υπουργείου τουρισμού ελάτε να βομβαρδίσουμε τα social media με αυτές τις εικόνες χωρίς κόστος. Ας ξεκινήσουμε στο instagram μια «καμπάνια» με εικόνες από τη χώρα μας, αυθεντικές εικόνες από τον τόπο που ζούμε, την αυλή του γείτονα, το καφενείο του χωριού μας, το παλιό αρχοντικό της πόλης, το φαγητό της γιαγιάς μας, το πηγάδι του χωριού, το μουσείο της πόλης, έναν αρχαίο ναό, το λιμάνι από το νησί μας και όλες εκείνες τις εικόνες που βλέπουμε κάθε μέρα και μεγαλώσαμε μαζί τους με το hastag #come_to_Greece!

Ελάτε να δείξουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο γιατί αγαπάμε αυτό το τόπο, γιατί πρέπει να έρθουν εδώ να γνωρίσουν από κοντά τη χώρα μας. Ελάτε να χρησιμοποιήσουμε τα social media για καλό σκοπό και όχι για να επιβεβαιώσουμε τους εαυτούς μας.

Ελάτε να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα για να την αφήσουμε στα παιδιά μας σαν την πιο πολύτιμη κληρονομιά που θα τους δώσουμε!!!

Νίνα Γραμματικάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου