Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΛΑΟΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ.

Τα γεγονότα τρέχουν πιιο γρήγορα από εμάς, γι΄αυτό πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας αυτά που είναι αληθινά σημαντικά. Μας προσπερνάνε τώρα ο τρόμος για το νέο μνημόνιο, οι φωτιές στη χώρα και οι φωτιές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ιστορία έχει σταματήσει και χαζεύει το ΟΧΙ. Αυτό το 62% ΟΧΙ είναι το κακό σπυρί στο κόρφο τους.  Τη κυριακή του δημοψηφίσματος έγινε κάτι τρελό. Σκεφθείτε κάποιον που σε απειλεί κατάμουτρα με ένα πιστόλι στη μούρη. Θέλει να σε γονατίσει, να ζητήσεις έλεος, να κατουρηθείς επάνω σου, σου φωνάζει ή κάνεις αυτό που θέλω ή στη φύτεψα. Είναι αρχηγός, έχει  φτιάξει ήδη τα σχέδια της επόμενης ώρας αφού θα σε έχει κάνει να ομολογήσεις όλα όσα ζητάει. Νοιώθει ήδη μέσα του το θρίαμβο της δύναμης και τότε έσυ λες, με ύφος αδιάφορο χωρίς κανένα φόβο, οκ βάρα την. ΑΔΙΑΦΟΡΩ.


Σκεφθείτε το ολικό μπλοκάρισμα στον εγκέφαλο του. Θα σε κοιτάξει στην αρχή σαν ουφο. Μετά θα σκεφθεί πως είσαι τρελός κι αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Θα μπλοκάρει γιατί το ζητούμενο δεν ήταν να σε σκοτώσει . ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙΣ ΝΕΚΡΟΣ. Το σχέδιο ήταν Η ΥΠΟΤΑΓΗ, Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Τι να σε κάνει τώρα. Σε απειλεί με ξαφνικό θάνατο κι εσύ μοιάζεις έτοιμος.  Σ΄εχει βάλει σε απ΄ευθείας αναμετάδοση σε όλο το κόσμο με το πιστόλι στο κρόταφο, να δουν όλοι ΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ, τι θα πάθουν αν κάνουν τους πονηρούς. Κι είναι σίγουρος πως μπροστά σε όλους θα δείξεις ταπεινωμένος και θα ζητήσεις έλεος.  Το σκηνικό εξελίσεται γρήγορα δεν υπάρχουν περιθώρια. Η αναμετάδοση σταματάει για λίγο. Σε μπουζουριάζουν σε μια γωνιά και βγαίνει μετά ένας μ΄ενα χαρτάκι στο χέρι και διαβάζει το ανακοινωθέν.  Ο Μήτσς τελικά υποτάχτηκε και ζήτησε το έλεος μας. Του το χαρίζουμε απλόχερα και τον σώνουμε. Η καλύτερη μέθοδος για το ΟΧΙ είναι να κάνει κάποιος πως δεν το βλέπει. Πως δεν υπάρχει. Οταν τα σχέδια ξεφτυλίζονται πρέπει να ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν ξέρουν μόνο να κερδίζουν ξέρουν πως να χάνουν.  Στην μη αποδοχή μιας ήττας στην μετατροπή της βίαια σε νίκη, στην εκδικητικότητα απέναντι στον αντίπαλο, και την επιθυμία να τον ταπεινώσεις, να τον διασύρεις, κρύβονται  τα ανθρωπάκια. Αυτό το ΟΧΙ θα το πληρώσουμε με το γάλα της μάνας μας.  Οχι όπως πληρώνει κάποιος το τίμημα σε μια θαρραλέα πράξη αλλά όπως μεταχειρίζονται το "περιθώριο" Δεν θα σε αντιμετωπίσουν σαν ισάξιο αντίπαλο αλλά σαν ηλίθιο ανθρωπάκι. Σαν ένα περιθωριακό απόβρασμα που πρέπει να αποβληθεί από την καθως πρέπει κοινωνία.  Δεν θα σε μεταχειριστούν σαν κάποιον που νίκησε μια μάχη, αλλά σαν μια τρίχα στο προζύμι τους που πετιέται με αηδία.  Το μνημόνιο 3 δεν είναι η τιμωρία. Ετσι κι αλλιώς έτοιμο ήταν ήδη. Η τιμωρία θα είναι Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. Χωρίς αστεία πια. Χωρίς μικρές υποχωρήσεις. Χωρίς δεύτερη ματιά στο ποιος θα πεθαίνει και ποιος θα ζει.

Και να παρακαλέσεις τώρα στ΄αληθεια τη πάτησες. ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΟΥ. Και να το ξανασκεφτείς δεύτερη φορά είναι αδιάφορο. Εδειξες πως κάτι έχει χαλάσει στο μίγμα. Κάποιο λάθος υλικό υπάρχει στη συνταγή. Και δεν υπάρχουν περιθώρια να σκεφτεί κανείς ποιος εννοούσε τελικά αυτό το ΟΧΙ ή ποιος το είπε αλλά δεν κατάλαβε.  Θα μας δέρνουν προκαταβολικά χωρίς να ξέρουν το γιατί. Εμείς θα το ξέρουμε. Οι διακανονισμοί σε τράπεζες, εφορίες, δημόσια ταμεία κλπ ανήκουν στο παρελθόν. Οι μη κατασχέσεις σπιτιών μέχρι να βρεθεί μια λύση ήταν όταν ακόμα ήμασταν στο μπίρι μπίρι να κοζάρουν τι καπνό φουμάρουμε. Οι ελάχιστες ελπίδες πως ίσως κάποια μέρα θα βγαίναμε από αυτή τη τρέλα έφυγαν σε άλλους προορισμούς.  Λευκό κελί, πουκάμισο σφιχτά δεμένο και το κεφάλι στον τοίχο με την επενδυση.

Δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που δεν είχε πλαν Β απέναντι στους δανειστές.  Ημασταν κι εμείς που δεν είχαμε κανένα πλάνο σε περίπτωση που μας κορόϊδευαν.  Δεν ήταν μόνο ο Αλέξης που δεν είχε πλαν Β απέναντι στους εκβιαστές. Ηταν και οι ψηφόροι του που δεν είχαν πλαν Β απέναντι στον Αλέξη.  Ηταν τελικά όλα προσχεδιασμένα?  Μήπως απλά τη πάτησε κι εκείνος? Μήπως έκανε κουταμάρες και τις πληρώνουμε όλοι? Ηταν θαρραλέος ή φοβιτσιάρης?  Ηταν αληθινός ή ψεύτικος. Αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Εμείς όμως τώρα θα απαντήσουμε στο λογαριασμό. Και δεν έχει πια ξαφνικό θάνατο.  Μόλις τώρα αρχίζει το μαρτύριο του Προμηθέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου