Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το τελευταίο γράμμα ενός ετοιμοθάνατου στον κόσμο

'Εχεις ξυπνήσει το πρωί και δεν έχεις καμία όρεξη να σηκωθείς ή να δεις κανέναν.

Αλλά είτε λόγω σχολείου είτε λόγω δουλειάς το κάνεις.
Η μέρα σου βαρετή, τίποτα το ιδιαίτερο μωρέ, ίδια με τις άλλες.
Φαντάσου τώρα να επισκέπτεσαι το γιατρό και να σου λέει ότι έχεις 3 μήνες ζωής.

Τι κάνεις πρώτα;
Θα πάρεις τους γονείς σου θα αρχίσεις να κλαις και να τα βάζεις με τη μοίρα;
Σίγουρα πάντως έχεις και την εναλλακτική να ζεις την  ημέρα στο έπαρκο 'carpe diem' που κάνουν όλοι tatoo. Αυτήν την απόφαση πήρε και ο Shalin Shah, ένας 22χρονος που μετά την αποφοίτησή του  από το πανεπιστήμιο έμαθε ότι έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου έτσι στα καλά καθούμενα.


Το αξιοθαύμαστο δεν είναι ότι έπασχε από καρκίνο αλλά τι έκανε μετά την αναγγελία της αρρώστιας του. Έκανε κάτι που ήθελε πολλά κότσια:
ΕΖΗΣΕ.
Τόσο απλό και τόσο μα τόσο σημαντικό.
Παντρεύτηκε την αγαπημένη του και έκανε ταξίδια και βοηθούσε εθελοντικά όπου μπορούσε. Και έγραψε και ένα γράμμα προς όλους που είναι υγιείς αλλά η ζωή τους μοιάζει με εκείνη κάποιου πεθαμένου.

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για μίσος στην καρδιά μου.
Μείνετε θετικοί, δεν υπάρχει χρόνος για την αρνητικότητα, για κανένα παράπονο ή για τη λύπη.
Η ζωή είναι τέλεια. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη ζωή ή σε οποιονδήποτε ή σε οτιδήποτε ξέρω, ο καθένας στον κόσμο είναι τέλειος με τον δικό του τρόπο και εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο ρόλο στο σύμπαν.
Να διώχνετε  τις αρνητικές σκέψεις.

Μην κρίνετε  τους ανθρώπους (δεν είστε καλύτεροι από όλους τους άλλους και δεν είναι καλύτεροι από σας, μη βασανίζετε τους εαυτούς σας με ό, τι άλλοι επιλέγουν να κάνουν, πραγματικά να επιθυμείτε για την ευτυχία των άλλων, να έχετε  αυτοπεποίθηση και περηφάνια για τις ιδιορρυθμίες και την ιδιοσυγκρασία σας, γιατί είστε μέρος ενός οικοσυστήματος που δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την ύπαρξή σας (παίζετε έναν ουσιαστικό ρόλο στο σύμπαν), σας αφορούν μόνο οι δικές σας αποφάσεις και ενέργειες, να λαμβάνετε υπόψη τι  χρειάζεστε.

Μην παίρνετε  περισσότερα από ό, τι χρειάζεστε, να ξέρετε τι θέλετε από τη ζωή και να λάβετε μόνο τους απαραίτητους πόρους για να εκτελέσετε τις φιλοδοξίες της ζωής σας,  ελαχιστοποιήστε την λαιμαργία και τις σπατάλες, οι σπατάλες είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής, να θέλετε  όλοι οι άλλοι να είναι όσο ευτυχισμένοι μπορούν ενδεχομένως να είναι (θέλω να τους βοηθήσετε να φτάσουν ​​τις φιλοδοξίες τους, θέλω να γίνετε εθελοντές και να δώσετε  στους λιγότερο τυχερούς, θέλω να πάρετε αυτή την τυχαία κατάσταση μου και να την διαδώσετε  σε άλλους.

Η ζωή είναι τέλεια, όλες οι ιδιορρυθμίες της είναι που την κάνουν όμορφη, η ουσία του να είσαι ανθρώπινο ον είναι όμορφη, ο χρόνος είναι ένα ρέον ρεύμα και οι μετρήσεις του χρόνου (λεπτά, ημέρες) σας  αποσπούν την προσοχή από το γεγονός ότι ο χρόνος είναι ένα σταθερό ρεύμα, μεταφυσική και όλες οι ενέργειες της φύσης είναι όμορφες να έχετε την υπέρτατη εκτίμηση για όλες αυτές.

Να έχετε  ένα ανοιχτό  μυαλό: δεν υπάρχουν καθορισμένες  έννοιες, κάντε  την  προσπάθεια να σας αρέσουν διάφορα πράγματα (τραγούδια, διασημότητες, άτομα).
Έχω μια άπειρη κατανόηση, καταλαβαίνω τις αποφάσεις όλων των άλλων, επειδή είναι   άνθρωποι σαν εμένα και όλοι κινούνται από την ίδια  ανθρώπινη φύση και δεν μπορώ ποτέ να θυμώσω σε κάποιον για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Κύκλος ζωής. Οικολογικὀ ζωής. Οικολογικό δίκτυο. Μετενσάρκωση. Νιρβάνα.

Οι μεγαλύτερες χαρές προέρχονται από τα απλά πράγματα στη ζωή. Εκτιμήστε τα απλά πράγματα. Καλή διασκέδαση, απολαύστε τη ζωή όλο το χρόνο.

Το κακό πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να εκτιμάτε την καλή, τη σχετικότητα και την προοπτική. Η αγάπη και η ευτυχία είναι οι απαραίτητες δυνάμεις όπως η βαρύτητα. Δείξτε εκτίμηση προς όλους και ακόμα για πολύ μικρές πράξεις. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να τους ζηλεύετε, να κάνετε ό,τι θέλετε, ό,τι θα κάνεις στη ζωή σας δεν μπορεί να είστε αλλαζονικοί.

Γιατί ο καθένας είναι άνθρωπος, δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από εσάς.
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει να αισθάνεστε ζήλια ή ανασφαλεία γύρω από άλλους, ανεξάρτητα από τη ζωή τους, τα επιτεύγματα, καλή εμφάνιση, περιουσίας, κ.λπ.

Ανοίξτε ένα κέντρο διαλογισμού και διδάξτε στους άλλους πως να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Απολαύστε ό,τι κάνετε, ακόμη και εκείνα που δεν σας αρέσει να κάνετε.

Δίνοντας στους άλλους είναι μια πράξη αγάπης.

Μην κάνετε πράγματα για προσωπικό κέρδος, μην εκμεταλλεύεστε τους άλλους, μην ψάχνειτε για αναγνώριση ή έπαινο.

Μην ανταγωνίζεστε με τους άλλους ή συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Γεμίστε τον εαυτό σας με την ενέργεια, την απεριόριστη ενέργεια (αισθάνθείτε ζωντανοί).

Η ζωή είναι αυτή που εσείς θα κάνετε, βάλτε σε μια προσπάθεια να υπερέχετε. Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό που έχετε.

Η ζωή δεν είναι ένας διαγωνισμός.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να ζήσετε τη ζωή σας.

Δεν υπάρχει καλύτερη μόνο καλύτερη αξιοποιημένη”.

Αυτά είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που δυστυχώς έπρεπε να περάσει όλα αυτά και να μάθει με σκληρό τρόπο τα μαθήματα της ζωής. Είναι όμως παράδειγμα γιατί ζει κάθε λεπτό και απολαμβάνει πραγματικά τη ζωή.
Ακούστε τον, προσπαθήστε να εφαρμόσετε μερικά από τα λεγόμενά του, εγώ ήδη άρχισα και είδα βλέπω μια ευχάριστη αλλαγή μέσα μου και γύρω μου.

Υ.Γ Μία τελευταία του επιθυμία ήταν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν όσα περισσότερα ηλιοβασιλέματα μπορούν. Ξυπνήστε μία φορά νωρίς και απολαύστε το θαύμα που λέγεται ζωή . Μην σκορπάτε άσκοπα το χρόνο σας στη γη, είναι λίγος και πολύ πολύ πολύτιμος.

Πηγή Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου