Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Αν όχι τώρα που δεν τους φοβηθήκαμε, πότε;


%u0391%u03BD%u03B1%u03C3%u03C4%u03B1%u03C3%u03AF%u03BF%u03C5
                                                                Αναστασίου
   

Το γεγονός της αποτυχίας των καναλιών να μας φοβίσουν ακόμα και μετά από την τόσο ακραία και απροκάλυπτη επίθεση των ημερών, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο στα ραδιοτηλεοπτικά της χώρας.
Να πληρωθούν επιτέλους τα χρέη των καναλαρχών, οι άδειες να γίνουν επιτέλους στην ουσία δημόσιες και να πάψουν να είναι αντάλλαγμα για ''παροχή υπηρεσιών'' και το Ε.Σ.Ρ. να αποκτήσει επιτέλους τον ουσιαστικό του ρόλο...

Τις ημέρες αυτές ζήσαμε όλοι μας έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο από τα κανάλια. Δεν κρατήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα και ήταν ηλίου φαεινότερο και στον πιο αγνών προθέσεων τηλεθεατή με ποια πλευρά επέλεξαν να συνταχθούν τα κανάλια της χώρας μας.
Έγινε απόλυτα κατανοητό σε όλους για ποιο ακριβώς λόγο είχε πέσει το μαύρο στην Ε.Ρ.Τ. και γιατί η σημερινή Κυβέρνηση μας έσπευσε να την επαναλειτουργήσει...


Μοναδικοί ηττημένοι του δημοψηφίσματος τα κανάλια της διαπλοκής...

Μετά την προχθεσινή ημέρα δε νιώθω πως υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Οι προχθεσινοί και χθεσινοί μου φίλοι, είναι και σημερινοί και αυριανοί μου φίλοι. Δεν μπορούσα ποτέ μου να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, η φιλοσοφία που ασπάζομαι και η μέχρι τώρα στάση ζωής μου δε θα μου το επέτρεπε ποτέ. Κανένας μας απολύτως δεν περισσεύει στη μάχη αυτή... Καμία εσωτερική παρόρμηση, κανένα συναίσθημα μας δεν μπαίνει πάνω από τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση των ονείρων μας...
Η ξεκάθαρη για πρώτη φορά ταξικότητα της χθεσινής ψήφου με ανακουφίζει και δε μου αφήνει κανένα περιθώριο να νιώσω άσχημα για όλους εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ, είναι απολύτως φυσιολογικό να υπερασπίζεται κάποιος τα συμφέροντα του. Εάν άλλωστε ψηφίζαμε ταξικά όλα αυτά τα χρόνια δεν θα είχαμε ποτέ στο σβέρκο μας Σαμαράδες, Σημίτηδες, Βενιζέλους, Παπανδρέου ή Καραμανλήδες...

Μοναδικοί ηττημένοι του δημοψηφίσματος είναι τα κανάλια της διαπλοκής. Και σαν ηττημένοι πρέπει τώρα να πληρώσουν το τίμημα της ήττας τους.
Που δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή, επιτέλους, της νομιμότητας.
Τίποτα περισσότερο από την απονομή φορολογικής δικαιοσύνης σ' ένα χώρο που ένιωθε μέχρι χθες άτρωτος φορολογικά. Οι ραδιοτηλεοπτικές άδειες να επανεξεταστούν επιτέλους και να παραμείνουν σε όσους πληρούν πραγματικά τις προϋποθέσεις παύοντας να αποτελούν κληρονομικό δικαίωμα ή αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής.

Και σε ότι αφορά τώρα για τους πιστούς ''στρατιώτες'' των καναλαρχών, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους τηλεαστέρες, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα αν είναι ''καθαροί'' σε ότι αφορά τα φορολογικά τους.
Η απόλυτη απαξίωση τους από το τηλεοπτικό τους κοινό άλλωστε, είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που θα μπορούσε ποτέ να τους επιβληθεί. Καμία απειλή, καμία άσκηση βίας απέναντι τους. Μονάχα απαξίωση.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πως η Δημοκρατία και η βία είναι απόλυτα αντίθετες έννοιες...

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, τώρα που ο λαός άρχισε να μη φοβάται το φόβο...
Αλέξη Τσίπρα, τάραξε τους στη νομιμότητα... Τάραξε τους στη Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου