Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα και Μέρκελ υπέρ του να κατουράνε τα ΜΑΤ στη Βουλή

merkel obama
Δραματικές διαστάσεις παίρνει η διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους, αφού η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και απαίτησε να κατουράνε οι άνδρες των ΜΑΤ στη Βουλή.

Σαν να μην έφτανε η παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε τηλεφώνημα και από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως, αν δεν επιτρέψει στους άνδρες των ΜΑΤ να κατουράνε στη Βουλή, η στάση του ΔΝΤ θα γίνει ακόμα πιο σκληρή με την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται και ο βομβαρδισμός της χώρας μας με πετροδολάρια.


Μετά την παρέμβαση των δυο ξένων ηγετών, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να κατουράνε οι άνδρες των ΜΑΤ στη Βουλή, έστω και με το ζόρι, αν και αρχικά πρότεινε ως ισοδύναμο μέτρο να καταργηθούν όλες οι συντάξεις.
Η υποταγή του Αλέξη Τσίπρα δεν ικανοποίησε την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του τηλεφώνησε ξανά και απαίτησε να κατουράνε στη Βουλή και οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέρριψε το αίτημα της Άνγκελα Μέρκελ αλλά της ζήτησε οι Γερμανοί τουρίστες να ντύνονται με στολές των ΜΑΤ πριν μπουν να κατουρήσουν στη Βουλή, οπότε το θέμα μάλλον θα μπει σε διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ακόμα από τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει στην κυβέρνηση και άλλες μεγάλες προσωπικότητες της ΔΗΜΑΡ -όπως ο Γιάννης Πανούσης-, ενώ συμβιβάζεται και με μερικές προσωπικότητες από το Ποτάμι.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου