Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το σωστό timing

baby dog
Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν οι 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, οι οποίες έχουν μονοπωληθεί από τις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους».
Επίσης, χτες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012.

Έχω γράψει άπειρες φορές πως οι διπλές εκλογές του 2012 ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες, την οποία πέταξαν στα σκουπίδια.

Η διατήρηση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με την αριστερή τσόντα της ΔΗΜΑΡ ήταν η ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία, σε μια εποχή που το παιχνίδι με την Ευρωπαϊκή Ένωση παιζόταν ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές των πολιτών είναι απόλυτα σεβαστές, ενώ θα πρέπει να παραδεχτώ πως, τελικά, εμένα μάλλον μου έκανε καλό το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, γιατί το πήρα απόφαση πια πως η Ελλάδα δεν θέλει να αλλάξει και ηρέμησα.

Έκοψα και τις πολλές πορείες, και το έριξα στα πολλά μπάνια. Η ζωή είναι μία και κανείς δεν θα σώσει κανέναν.

Προσωπικά, δεν έχω πολλές απαιτήσεις από τη σημερινή κυβέρνηση, αφού καταλαβαίνω πως η νέα κυβέρνηση προέκυψε από την απελπισία μεγάλου μέρους των πολιτών, και ενώ σχεδόν όλα είχαν πια κριθεί.

Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προκύψει στις εκλογές του 2012 -όταν όλα ήταν ακόμα ανοιχτά-, και τότε θα την έκρινα ανάλογα.

Αλλά οι Έλληνες δεν τόλμησαν το 2012. Και τώρα -μετά από τα δυόμισι καταστροφικά χρόνια που ακολούθησαν- ξέρουν πως θα έπρεπε να έχουν τολμήσει. Αυτό δίνει χρόνο και ανοχή στην κυβέρνηση.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος αυτής της κυβέρνησης είναι οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.

Με τους Σαμαράδες, τους Βενιζέλους, τους Γεωργιάδηδες -και όλο αυτό τον εμετό- ακόμα παρόντες, η νέα κυβέρνηση μοιάζει με ομάδα από αγγελούδια.

Οι πολιτικοί των προηγούμενων κυβερνήσεων μοιάζουν να μην έχουν αντιληφθεί την αηδία που προκαλούν σε μεγάλο μέρος των πολιτών, και συνεχίζουν να ουρλιάζουν στα τηλεπαράθυρα των ολιγαρχών, τους οποίους η νέα κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει ακόμα, και αυτό είναι λάθος της.

Παράλληλα, οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ -τουλάχιστον στο διαδίκτυο που παρακολουθώ γιατί τηλεόραση βλέπω αποσπασματικά πάλι στο διαδίκτυο- είναι αμετανόητοι γκαιμπελίσκοι, ελεεινοί και τρισάθλιοι.

Όσο αυτό το σύστημα είναι ενάντια στην κυβέρνηση, η κυβέρνηση δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2015 σε μια πολύ άσχημη θέση, την οποία θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να έχει αποφύγει, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν ξεπουλημένες.

Τώρα, οι πολίτες ξέρουν πως πρέπει να κάνουν υπομονή και πως, με μια καμμένη και ανύπαρκτη αντιπολίτευση, δεν έχουν εναλλακτικές.
Τα λάθη πληρώνονται.

(Την Κυριακή είναι η γιορτή της Μητέρας. Αν έχετε την τύχη να ζει η μητέρα σας, να πάτε να την δείτε, να την πάρετε αγκαλιά και να της πείτε πόσο την αγαπάτε. Αυτά είναι τα σημαντικά στη ζωή. Η Ελλάδα χρεοκόπησε, όχι οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα.)


pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου