Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πέφτει το Podemos

Tsipras Iglesias
Τεράστια είναι η φθορά του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας. Οι σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από την πτώση της Δεξιάς -γιατί δεν είναι σοσιαλιστές-, ενώ κερδισμένοι των εκλογών είναι το Podemos και οι Ciudadanos, δυο κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε περιφερειακές εκλογές, και δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα σε εθνικές εκλογές.
Δεν φάνηκε και πολύ χρήσιμη στον Μαριάνο Ραχόι η επίθεση που είχε κάνει στον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις μήνες, όταν τον κατηγόρησε πως ψάχνει έναν εχθρό στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Διαβάζω και ακούω όλο αυτό τον καιρό στα χρεοκοπημένα καθεστωτικά ΜΜΕ της χώρα μας πως η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές θα κάνει κακό στο Podemos, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτυπηθεί ανελέητα από την γερμανική κυβέρνηση και τους άλλους Ευρωπαίους «εταίρους», οπότε οι Ισπανοί ψηφοφόροι θα διστάσουν να ψηφίσουν το Podemos, για να μην έχει η Ισπανία την τύχη της Ελλάδας.


Μάλιστα, κάποιοι επισημαίνουν πως το Podemos παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έβλεπαν και τεράστια πτώση των ποσοστών του.
Προσπερνάω το γεγονός πως το Podemos δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ· το Podemos γεννήθηκε από τις πλατείες της Ισπανίας και δεν έχουν περάσει ούτε δυο χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε.

Προσπερνάω το γεγονός πως η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα· η Ισπανία ήταν αποικιοκρατική δύναμη και αυτό είναι γραμμένο στη συνείδηση των Ισπανών, ενώ οι Έλληνες ζούσαν στην σκλαβιά -εξωτερική και εσωτερική- επί αιώνες.

Προσπερνάω το γεγονός πως οι χτεσινές περιφερειακές εκλογές διέψευσαν πανηγυρικά τις προβλέψεις περί κατάρρευσης του Podemos.

Και στέκομαι στο γεγονός πως η ανεργία στην Ισπανία είναι 24%, ενώ οι εξώσεις πέφτουν και πάλι βροχή, αν και είχαν παγώσει κάποια στιγμή επειδή οδηγούσαν σε αυτοκτονίες.

Δηλαδή, στην Ισπανία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που είναι άνεργοι ή εργάζονται σαν σκλάβοι με μισθούς πείνας, κινδυνεύουν με έξωση από το σπίτι τους, σκέφτονται να μεταναστεύσουν, αλλά θα φοβηθούν να ψηφίσουν το Podemos, για να μην τους τιμωρήσει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Αυτοί που τα λένε αυτά, πάνε καλά; Αυτοί που κάθονται και τους ακούνε είναι εντελώς καθυστερημένοι;

Οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι για τον πούτσο. Θλιβερά σκλαβάκια των αφεντικών τους.

Και τους πληρώνουμε ακόμα εμείς -με πολλά χρήματα μάλιστα-, για να εξαπολύουν την χυδαιότητα της άθλιας ύπαρξής τους, μέσα από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των άθλιων ολιγαρχών.

Τι θα γίνει επιτέλους με τα χρεοκοπημένα και παράνομα ΜΜΕ των ολιγαρχών;

Θα πληρώσουν καμιά φορά αυτά που χρωστάνε;

Πόσες φορές ακόμα θα καταγγείλει τους ολιγάρχες ο Αλέξης Τσίπρας;

Δεν είναι στην αντιπολίτευση πια, είναι πρωθυπουργός.

Κύριε Τσίπρα, Podemos;

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου