Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ευτυχώς επτωχεύσαμεν

tsipras3
Πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα εκβιάζεται από τους θεσμούς για να συνεχιστούν τα Μνημόνια και η πολιτική της λιτότητας.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προέκυψε σχεδόν πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, επισημαίνει πως επί τέσσερις μήνες αρνείται «ιταμά τελεσίγραφα»  και ξεκαθαρίζει πως επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Δεν αμφισβητώ αυτά που υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν τα διαψεύδει κανείς.

Αλλά ήμουν βέβαιος πως θα συμβούν όλα αυτά. Η κυβέρνηση δεν το περίμενε;

Η υποχώρηση των δανειστών και η επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αμφισβητούσε ευθέως την πολιτική λιτότητας της μαφίας που ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έβαζε ιδέες και σε άλλες χώρες, και θα έφερνε ρήξεις και ανατροπές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης είναι η ταπείνωση και η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ. Και αμέσως μετά, η ανατροπή της κυβέρνησης που θα έχει εξευτελιστεί.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η κυβέρνηση -αν και το στομάχι μου μου λέει πως θα υποχωρήσει και θα υπογράψει συμφωνία-, ούτε μπορώ να μπω στη λογική του μέντιουμ και να προβλέπω ρήξη, δημοψήφισμα, δραχμή, διπλό νόμισμα και οτιδήποτε άλλο.

Ξέρω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρός και ειλικρινής απέναντι στους πολίτες.

Η δημοφιλία του είναι υψηλή, χειρίζεται επιδέξια την κατάσταση, είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, οπότε έχει την πολυτέλεια να λέει τα πράγματα όπως έχουν.

Ελαφρυντικό για τον Τσίπρα είναι πως είμαστε ένας ηλίθιος λαός.

Πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας.

Υπάρχει μεγάλο ποσοστό που έχει την εντύπωση πως θα επιστρέψει στις «χρυσές μέρες» του 2008. Περαστικά.

Βέβαια, έχει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, προεκλογικά, έταζε τα πάντα στους πάντες, ενώ ήξερε πως δεν μπορεί να τα εφαρμόσει με παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Στις εκλογές, άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, όχι στην Γερμανία.

Για πολλοστή φορά, να αναφέρω πως θεωρώ πως το παιχνίδι για τους Έλληνες χάθηκε στις εκλογές του 2012.

Κάνοντας ξανά κυβέρνηση στις εκλογές του 2012 την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -τα δυο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία-, οι Έλληνες απέδειξαν πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η Δικαιοσύνη.

Επίσης, για πολλοστή φορά, να αναφέρω πως χωρίς Δικαιοσύνη, μια χώρα είναι τελειωμένη.

Με λιγότερα χρήματα μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Επειδή δεν επηρεάζομαι ιδιαίτερα από την επικαιρότητα, τις «καυτές εξελίξεις» και τον δημοσιογραφικό θόρυβο, επιμένω πως, αν δεν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα δεν θα σηκώσει κεφάλι.

Βέβαια, με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση μάλλον ξέπλυνε τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Δυστυχώς, η απόδοση Δικαιοσύνης δεν είναι αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας είναι τα φράγκα.

Οι Έλληνες θέλουν φράγκα.

Μόνο φράγκα.

Εύχομαι η πτωχευμένη χώρα μας να πτωχεύσει και επίσημα.

Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που θα κάνει καλό στην ελληνική κοινωνία, και θα φέρει ουσιαστικές και συνειδητές αλλαγές.

Ευτυχώς, επτωχεύσαμεν.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου