Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Αν το πιστεύεις, είσαι

stai
Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε η Έλλη Στάη στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να ανοίξουν δημόσιο διάλογο για την δημοσιογραφία, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Γνωρίζω επίσης, ότι γνωρίζετε πολύ καλά, πως υπάρχουν πρόσωπα που υπηρετούν τη δημοσιογραφία με σωφροσύνη αλλά και τόλμη, ανυπότακτα προς κάθε εξουσία και πρόσωπα που την υπηρετούν με φανατισμό και δολιότητες. Πρόσωπα υποταγμένα σε κάθε εξουσία που συχνά είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων, με ό,τι αυτό σημαίνει…

Γνωρίζετε ότι ανήκω στην πρώτη κατηγορία, των ανεξάρτητων και ανυπότακτων προς κάθε εξουσία.»

Δεν θα σχολιάσω αυτό που έγραψε η Έλλη Στάη στον Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω μόνο να επισημάνω πως, προφανώς, το πιστεύει η Έλλη Στάη αυτό που γράφει για τον εαυτό της.

Δηλαδή, η Έλλη Στάη πιστεύει πως ανήκει στην κατηγορία των ανεξάρτητων και ανυπότακτων δημοσιογράφων.

Και δεν είναι η μόνη.

Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε πως η Ελλάδα στα θέματα ελευθερίας του Τύπου είναι στην 91η θέση στον κόσμο.

Στη χώρα που είναι στην 91η θέση στον κόσμο, δεν ξέρω κάποιον δημοσιογράφο, ο οποίος να μην πιστεύει πως είναι ανεξάρτητος και ανυπότακτος, όπως είναι, βέβαια, η Έλλη Στάη.

Οπότε, πού οφείλεται η 91η θέση της Ελλάδας στον κόσμο; Μάλλον σε εμένα.

Είναι πολύ σημαντικό το τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου.

Είναι σαν τον τρελό που πιστεύει πως είναι ο Ναπολέοντας. Αν το πιστεύεις, είσαι.

Αν μεταφέρουμε την ιδέα που έχει η Έλλη Στάη για τον εαυτό της σε όλους τους Έλληνες, εξηγείται απόλυτα η σημερινή κατάσταση της χώρας.

Επίσης, εξηγείται απόλυτα το γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

(Με την ευκαιρία, και πριν ο Αλέξης Τσίπρας ανοίξει δημόσιο διάλογο με την Έλλη Στάη για να λύσουν παρέα τα προβλήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας, τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά κανάλια των ολιγαρχών; Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλη μέρα στα κανάλια των ολιγαρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε, προεκλογικά και μετεκλογικά, πως θα τους διέλυε. Θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ -εκτός από τους εταίρους- σε συμφωνία και με τους ολιγάρχες; Αν ναι, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μιμηθεί την Έλλη Στάη στην ιδέα που έχει για τον εαυτό της, και να πιστεύει πως αυτός είναι ο Τσε Γκεβάρα. Κάν” το, Αλέξη. Πιάνει.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου