Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Κοινωνία "Fast-Food"

Ανθρωπάκο... Τρέξε, τρέξε!

Τρέξε γρήγορα να τα προλάβεις όλα, να τα κάνεις όλα, να τα ζήσεις όλα. Τρέξε! Μην σκέφτεσαι, μην αισθάνεσαι, μονάχα ΤΡΕΞΕ.

Τρέξε μακριά από σχέσεις που σε δεσμεύουν συναισθηματικά, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανθρώπινα. Μην πονάς, μη γελάς, μη ζεις! Μονάχα ΤΡΕΞΕ!

Επίπεδες, στρωμένες καταστάσεις για επίπεδα και απαίδευτα μυαλά, για άδεια κορμιά χωρίς σκιά. Κατανάλωσε ανθρώπινες σχέσεις και όνειρα σαν να 'ναι προϊόντα και μετά τρέξε. Μόλις δεις πως η ψυχή σου αρχίζει να δένεται και να μπερδεύεται όμορφα με κάποια άλλη, Εσύ ΤΡΕΞΕ!


Γιατί; Μα επειδή πρέπει να ζήσεις εμπειρίες, να τα κάνεις όλα, να τα δεις όλα, γι' αυτό σου λέω τρέξε. Τρέξε μην πληγωθείς, μην τυχόν νιώσεις, μη δώσεις και δεν πάρεις! Κατέληξαν να είναι οι σχέσεις δοσοληπτικές διαδικασίες και να λήγουν ανώδυνα επειδή κάποιος δεν τήρησε τη συμφωνία.

Μάθαμε να βάζουμε ταμπελάκια και να κατηγοριοποιούμε συναισθήματα, ανθρώπους και τελικά καταντήσαμε συναισθηματικά ανάπηροι! Ανίκανοι να αγαπήσουμε και τρομαγμένοι να αγαπηθούμε.

Τρέξε, λοιπόν, μην τυχόν σ' αρέσει και θες να μείνεις κι άλλο. Τρέξε γιατί μαζί με την εμπιστοσύνη σου για τους άλλους, έχασες την εμπιστοσύνη για τον ίδιο σου τον εαυτό.

ΤΡΕΞΕ, ΤΡΕΞΕ, ΤΡΕΞΕ!

Χωρίς να ξέρεις το γιατί
Χωρίς να θες να φτάσεις κάπου
Ένα μόνο να 'χεις στο μυαλό σου, όσο και να τρέχεις ποτέ δεν θα ξεφύγεις από τον εαυτό σου, που είναι το μόνο σου ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Καληνύχτα Ανθρωπάκο...

Σιγκρίδη Αναστασία Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου