Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η ζωή είναι πάντα πιο ψηλή

Η ζωή είναι πάντα πιο ψηλή από εσένα. Έτσι πρέπει να είναι.

Ύψος κερδίζεις από την αίσθηση που δίνεις. Από τον τρόπο που βαδίζεις στους δρόμους της ζωής. Στους δρόμους που θα επιλέξεις να βαδίσεις.

Ύψος κερδίζεις όταν επιλέγεις να πετάς. Να ονειρεύεσαι. Όταν τραβάς κι άλλους να πετάξουν μαζί σου. Τραβάς κι άλλους να ονειρευτούν.

Ύψος κερδίζεις όταν απαλλάσσεσαι από τα περιττά. Όταν μένεις στα λίγα, τα ουσιώδη, τα βασικά. Όταν μπορείς και αναπνέεις σαν να βρίσκεσαι στην κορυφή ενός βουνού. Όταν το βράδυ η ψυχή κοιμάται μαζί με το σώμα, ανάλαφρη, γεμάτη, ζεστή.


Ύψος κερδίζεις όταν στέκεσαι δίπλα σε άλλους ψηλούς. Δίπλα σε ανθρώπους Φάρους, φωτεινούς. Όταν παθιάζεσαι μαζί τους. Όταν μοιράζεσαι μαζί τους στιγμές. Όταν χαράζεις μαζί τους διαδρομές. Μένεις, και φεύγεις, ψηλός!

Ψηλά πρέπει να είναι όλα γύρω μας, εκτός από εμάς τους ίδιους. Τα ιδανικά, εκεί που πρέπει να κοιτάμε, οι στόχοι μας, όλα στην κορυφή. Εμείς να μένουμε πάντα κοντοί. Μέσα στους άλλους. Μαζί με τους άλλους.
Οι άνθρωποι δίπλα μας είναι η τροφή. Η αναφορά που έχουμε στην αγάπη. Οι άνθρωποι γύρω μας είναι η πηγή για να πάμε το ταξίδι μας. Με ανθρώπους πρέπει να 'ναι γεμάτες οι βαλίτσες. Όσο πιο πολλούς τόσο πιο πολύ ψηλώνεις. Με ανθρώπους που έχουμε δώσει, ό,τι είχαμε να δώσουμε. Κυριώς χρόνο.

Η ζωή είναι πάντα πιο ψηλή. Έτσι πρέπει να είναι. Και εσύ να επιλέγεις να μένεις "μέσα" στους άλλους.

Κωνσταντίνα Γεωργάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου