Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μη χτυπάτε άλλο τους καναλάρχες και τους ολιγάρχες

MME
Χτες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν το τέλος 2% για την χρήση ραδιοσυχνοτήτων από το 2011 έως το 2014. Σήμερα, η κυβέρνηση πήρε μια πολύ ωραία απάντηση -από τους καναλάρχες και τους ολιγάρχες- με το πρωτοσέλιδο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, στα αγαπημένα του Νέα.
Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει πως τα κανάλια δεν χρωστάνε τίποτα γιατί τα τέλη συχνοτήτων συμψηφίζονται με τη δωρεάν διαφήμιση των κομμάτων στην διάρκεια των προεκλογικών περιόδων.

Δηλαδή, τα χρήματα που πρέπει τα κανάλια να πληρώνουν στο Δημόσιο, τα δίνουν ουσιαστικά στα κόμματα.

Πολύ ωραία χώρα. Γιατί να χρεοκόπησε άραγε;


Ειλικρινά, δεν πιστεύω πως η κυβέρνηση σκοπεύει να τα βάλει με τους καναλάρχες και τους ολιγάρχες.
Αν η κυβέρνηση το επιθυμούσε αυτό, τα μέλη της δεν θα ήταν καθημερινά σε όλα τα κανάλια να χαριεντίζονται με τα χυδαία παπαγαλάκια των ολιγαρχών, ενώ θα είχαν φροντίσει να ψηφίσουν έστω έναν νόμο που να δείχνει πως και οι ολιγάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι Έλληνες.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει διάφορα μεγάλα λόγια προεκλογικά, όπως το «θα διαλύσουμε τους ολιγάρχες», οπότε πρέπει να παίξει ένα παιχνίδι εντυπώσεων, για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι πολίτες και αντιληφθούν πως είναι μια από τα ίδια.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τα βάλει με τους ολιγάρχες.

Εκτός του ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ειδικά οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ- έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους ολιγάρχες, οι καναλάρχες και οι ολιγάρχες έχουν την δυνατότητα να αποκαλύπτουν συνέχεια «σκάνδαλα» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είναι ανοιχτά από παντού. Οι ολιγάρχες τους έχουν στο χέρι. Άλλωστε, αυτοί τους έφτιαξαν. Κι αυτοί τους φύτεψαν.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του Γιάννη Πανούση στα Νέα δεν έχει να κάνει με την χτεσινή απαίτηση του Νίκου Παππά να πληρώσουν οι καναλάρχες το 2%.

Η μεγαλύτερη ήττα για την κοινωνία είναι ότι, πέντε χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι ακόμα στα χέρια των χρεοκοπημένων ολιγαρχών.

Η ενημέρωση γίνεται ακόμα από τους Πρετεντέρηδες και τους Μπάμπηδες.

Οι καταλήψεις που έπρεπε να γίνουν στα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών -μετά την χρεοκοπία και τα Μνημόνια- δεν έγιναν ποτέ. Έγιναν άλλες «συμβολικές» καταλήψεις. Συμβολικές και ανώδυνες.

Παράλληλα, πολίτες και δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν τα δικά τους ισχυρά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση δεν θα συγκρουστεί με τους ολιγάρχες.

Θα κάνει μερικές κόντρες -για τα μάτια του κόσμου- και στη συνέχεια θα τους παραδοθεί γλυκά.

Θα συνεργαστούν πολύ όμορφα και αρμονικά. Άλλωστε και ο Μπόμπολας αριστερός είναι.

Όποιος θέλει πραγματικά να συγκρουστεί, το δείχνει από την πρώτη μέρα.
Αλλά έτσι οδηγούμαστε από την «διαγραφή του Μνημονίου με ένα νόμο» στο τρίτο Μνημόνιο.

Τι κρίμα που δεν μπορεί η κυβέρνηση να επικαλεστεί την Άνγκελα Μέρκελ και τους «θεσμούς» για το ότι οι ολιγάρχες και οι καναλάρχες έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους υπόλοιπους Έλληνες.

Θα ήταν πολύ βολικό να φταίνε και για αυτό οι «Γερμανοί».

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου