Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Θα πλουτίσουν οι ψυχίατροι με τον Πανούση

Πήραν σκοινί - κορδόνι πανεπιστήμια, δημαρχεία, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και το γραφείο του Μιχελογιαννάκη. Τη Βουλή θα άφηναν; Διέβησαν λοιπόν οι της ομάδας Ρουβίκωνας χθες όχι βέβαια τον ομώνυμο ποταμό, αλλά τη μπάρα της Βουλής. Από κάτω. Χώθηκαν στο προαύλιο καμιά τριανταριά από αυτούς, φώναξαν συνθήματα για τις φυλακές τύπου Γάμα και τον Σάββα Ξηρό, σήκωσαν κι ένα πανό με τα αιτήματά τους. Μέχρι που τους σήκωσε η αστυνομία για τα μεθεόρτια.

Και ωχ-ωχ μανούλα μου. Ποιος είδε τους στύλους του κρρρρράτους και δεν φοβήθηκε; Λες και το περίμεναν όλοι τους και διέβησαν τον δικό τους Ρουβίκωνα άμα το αγγέλματι της τρομερής διείσδυσης του άλλου Ρουβίκωνα στην αυλή του Κοινοβουλίου. Ο της Ν.Δ. Καραγκούνης, οι επενδυτές του νόμου και της τάξης Κικίλιας και Δένδιας, ο του ΠΑΣΟΚ Δριβελέγκας, ου μην και η του ΠΑΣΟΚ επίσης Φώφη. Και βέβαια ο Κυριάκος της γνωστής οικογενείας.


Να παραιτηθεί τώρα ο Πανούσης, λέει ο ένας. Υπάρχει κράτος; αναρωτιέται ως ήρωας του Σαιξπήρου ο άλλος. Εμείς εξασφαλίσαμε από το 2012 τον νόμο και την τάξη κι εσείς διαλύετε τα πάντα, ο παράλλος. Και όλοι εν χορώ, το λένε, το μισολένε, το τραγουδάνε, το ψιθυρίζουν: Σπάστε κανένα κεφάλι, να έρθει το κρρρράτος σε λογαριασμό. Γιατί χωρίς σπασμένα κεφάλια δεν υπάρχει ούτε νόμος, ούτε τάξη, ούτε φυσικά και κράτος - ακόμα και με ένα ρω.

Α, όλα κι όλα. Το σωστό να λέγεται. Δεν μπορεί ο Πανούσης να χαλάει μια κολόνια που κρατάει χρόνια. Οφείλει να σέβεται τις παραδόσεις. Στο κάτω-κάτω δημοκρατία είναι να πειθαρχείς στη θέληση των πολλών. Η Δεξιά ζητάει μπερντάχι. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει ματσούκι. Και οι ίδιοι οι επαναστάτες των καταλήψεων μόνο δέηση στην Αγία Βαρβάρα που δεν κάνουν να έρθουν επιτέλους οι αναμενόμενες κρότου - λάμψης. Πώς μπορεί η κυβέρνηση να κωφεύει τόσο επιδεικτικά;

Θα πλουτίσουν οι ψυχίατροι, έτσι που το πάτε, κύριε Πανούση μας. Οι καταληψίες σε κατάθλιψη χωρίς τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ σε κατατονία χωρίς τους καταληψίες. Οι νομιμόφρονες σε πανικό χωρίς το ξυλίκι. Και ο Κυριάκος σε ψυχόδραμα μπροστά στο δράμα. Με ένα ντου της αστυνομίας όλοι θα έρθουν στα ίσα τους. Για να παραταχθούν εν συνεχεία ομοθυμαδόν εναντίον του κυβερνητικού αυταρχισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου