Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Το bullying είναι πρόληψη

Cats
Επειδή το bullying είναι τα τελευταία χρόνια ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία -και οι αναλύσεις πέφτουν βροχή-, θα ήθελα να συνεισφέρω κι εγώ στον δημόσιο διάλογο.
Σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζουν όλοι, εγώ πιστεύω πως το bullying είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό.

Πιστεύω μάλιστα πως το bullying πρέπει να είναι υποχρεωτικό και να ξεκινά από το νηπιαγωγείο.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν το bullying να ξεκινά από το σπίτι. Γιατί να μας μεγαλώνουν σαν πρίγκιπες, αφού θα ζήσουμε σαν βάτραχοι;


Αφού είναι βέβαιο πως ο μέσος άνθρωπος θα εκφοβίζεται και θα τραμπoυκίζεται σε όλη την διάρκεια της ζωής του, γιατί να μην το συνηθίσει από μικρός;

Αφού ζούμε σε καπιταλιστικές κοινωνίες, όπου ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον άλλον -και να τον ρίξει κάτω για να επωφεληθεί αυτός-, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι κατηγορούν το bullying;

Αφού θα σε πατήσουν κάτω τα αφεντικά σου, οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι σου, οι γνωστοί σου, η γυναίκα σου και τα παιδιά σου, γιατί είναι κακό να εκπαιδευτείς στο bullying από παιδί, ώστε να είσαι προετοιμασμένος;

Άλλωστε, και η χώρα μας υφίσταται σήμερα ένα απίστευτο bullying από την γερμανική κυβέρνηση και από τις κυβερνήσεις άλλων χωρών.

Πολλά γερμανικά και άλλα έντυπα γελοιοποιούν τους Έλληνες -όλους τους Έλληνες, όχι τους πολιτικούς- και έχουμε καταντήσει ανέκδοτο.

Εκατομμύρια ξένοι πολίτες εκφράζονται ρατσιστικά εναντίον των Ελλήνων, χωρίς να τους μαλώνει κανείς ή να θεωρούν πως κάνουν κάτι κακό.

Οι Έλληνες σήμερα υφίστανται καθημερινούς εκβιασμούς και εκφοβισμούς, ενώ έχουν γίνει περίγελως.

Αν ήμασταν θύματα του bullying από μικρή ηλικία, θα το είχαμε συνηθίσει και δεν θα μας πείραζε τώρα. Θα το θεωρούσαμε φυσιολογικό. Αλλά μας βρήκε απροετοίμαστους.

Στην Ελλάδα πρέπει το bullying να γίνει υποχρεωτικό από την ημέρα που γεννιόμαστε.

Πρέπει από μικροί να μάθουμε πως θα ζήσουμε εξευτελισμένοι σε όλη μας τη ζωή, ώστε να μην έχουμε ψευδαισθήσεις και πληγωνόμαστε.

Το bullying από μικρή ηλικία είναι πρόληψη.

Και η πρόληψη σώζει ζωές.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου