Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Από την Μύκονο ξεκινά η επιστροφή της χώρας στην δραχμή

Μύκονος
Τώρα πια που οι πάντες έχουν αντιληφθεί πως καμία θετική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει για την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, η κυβέρνηση ετοιμάζει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στην δραχμή.
Η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που θα επιστρέψει στην δραχμή θα είναι η Μύκονος.

Από την 1η Ιουνίου, οι Μυκονιάτες θα χρησιμοποιούν δραχμές, ενώ όλοι οι τουρίστες του νησιού θα πληρώνουν σε δραχμές.

Όσοι ντόπιοι και τουρίστες συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν ευρώ θα εξορίζονται στη Σαντορίνη.


Η επιστροφή στην δραχμή για την Μύκονο θα εορταστεί με ένα μεγάλο πάρτι στο Super Paradise, όπου μουσική θα παίξει ο Κώστας Λαπαβίτσας.
Η κυβέρνηση επέλεξε την Μύκονο, ως πρώτη περιοχή της Ελλάδας που θα επιστρέψει στην δραχμή, επειδή είναι ένα πλούσιο και trendy νησί, οπότε θα ζηλέψουν και τα άλλα νησιά, και θα θέλουν κι αυτά δραχμές, για να γίνουν Μύκονος.

Ήδη, οι κάτοικοι της Δονούσας κάνουν απεργία πείνας, με αίτημα να επιστρέψει και η Δονούσα στην δραχμή, ενώ σε όλα τα νησιά της άγονης γραμμής επικρατούν ταραχές και οι κάτοικοι καίνε τα ευρώ στις πλατείες.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να επιστρέψει στην δραχμή μόνο η βόρεια Μύκονος αλλά η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε επειδή θεώρησε πως ο διαχωρισμός των κατοίκων της Μυκόνου σε βόρειους και νότιους έρχεται σε κόντρα με τις θέσεις του Λένιν για την διαρκή επανάσταση στις ξαπλώστρες.

Πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις και από άλλα νησιά που θέλουν επιστροφή στην δραχμή, ώστε να είναι φτηνότερα και να έχουν περισσότερους τουρίστες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστούν τα νησιά από τουρίστες και να γίνουν τα νησιά μας σαν αυτά τα νησιά που είναι γεμάτα πιγκουίνους από τη μία άκρη ως την άλλη, και, αν κλάσει ένας πιγκουίνος, πέφτουν όλοι οι πιγκουίνοι στην θάλασσα και τους τρώνε οι φάλαινες.

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στην δραχμή και μερικές φτωχές περιοχές της Αθήνας -για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές-, οπότε όσοι Αθηναίοι θέλουν να πάνε σε αυτές τις γειτονιές θα πρέπει να περνάνε από ειδικά διόδια και να μετατρέπουν τα ευρώ τους σε δραχμές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι βέβαιος πως το ευρώ πεθαίνει -αλλά διαφωνεί με την επιστροφή στην δραχμή πριν το ευρώ ψοφήσει-, οπότε η χώρα θα επιστρέφει σιγά σιγά στην δραχμή, ώστε, όταν το ευρώ τα τινάξει, εμείς να έχουμε τις δραχμές μας, και άσε τους Γερμανούς και τους Γάλλους να τρέχουν την τελευταία στιγμή να τυπώνουν μάρκα και φράγκα.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου