Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Στα ίχνη της Τρόικας

Αυτό το ντοκιμαντέρ για την Τρόικα παίχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ, εκατομμύρια Γερμανών -και όχι μόνο- πληροφορήθηκαν για το τι ακριβώς συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Μια Γερμανίδα φίλη μου τηλεφώνησε για να μου πει πως η μητέρα της -αφού είδε αυτό το ντοκιμαντέρ- κατάλαβε επιτέλους τι συνέβη στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας. Και η γνώμη της άλλαξε. Όπως άλλαξε και η γνώμη εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.


Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ, σκεφτόμουν πως εμείς οι Έλληνες δεν αποτινάξαμε ακόμα το ζυγό της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας.
Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε -πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την χρεοκοπία- αλλά οι Έλληνες ανέχονται ακόμα τα σάπια και χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών, που διαστρέβλωσαν την αλήθεια και ενοχοποίησαν όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας.

Αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί οριστικά από τους ολιγάρχες και τα άθλια ΜΜΕ τους, αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σηκώσει ποτέ κεφάλι.

Καλώ -για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια- όλους τους Έλληνες πολίτες να μποϊκοτάρουν με κάθε τρόπο τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.
Εσείς τους κρατάτε ζωντανούς.

Αν η κυβέρνηση δεν τολμάει, ή δεν θέλει, να συγκρουστεί μαζί τους και να εφαρμόσει -και για αυτούς- τους νόμους που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, οι πολίτες πρέπει να τους διαλύσουν.

Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το πώς ξεπουλήθηκε η χώρα μας από εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου