Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στα ίχνη της Τρόικας

Αυτό το ντοκιμαντέρ για την Τρόικα παίχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ, εκατομμύρια Γερμανών -και όχι μόνο- πληροφορήθηκαν για το τι ακριβώς συνέβη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Μια Γερμανίδα φίλη μου τηλεφώνησε για να μου πει πως η μητέρα της -αφού είδε αυτό το ντοκιμαντέρ- κατάλαβε επιτέλους τι συνέβη στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της χώρας. Και η γνώμη της άλλαξε. Όπως άλλαξε και η γνώμη εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.


Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ, σκεφτόμουν πως εμείς οι Έλληνες δεν αποτινάξαμε ακόμα το ζυγό της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας.
Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε -πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την χρεοκοπία- αλλά οι Έλληνες ανέχονται ακόμα τα σάπια και χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών, που διαστρέβλωσαν την αλήθεια και ενοχοποίησαν όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας.

Αν η Ελλάδα δεν απαλλαγεί οριστικά από τους ολιγάρχες και τα άθλια ΜΜΕ τους, αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σηκώσει ποτέ κεφάλι.

Καλώ -για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια- όλους τους Έλληνες πολίτες να μποϊκοτάρουν με κάθε τρόπο τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.
Εσείς τους κρατάτε ζωντανούς.

Αν η κυβέρνηση δεν τολμάει, ή δεν θέλει, να συγκρουστεί μαζί τους και να εφαρμόσει -και για αυτούς- τους νόμους που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, οι πολίτες πρέπει να τους διαλύσουν.

Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το πώς ξεπουλήθηκε η χώρα μας από εκπομπές της γερμανικής τηλεόρασης.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου