Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Αν συνεχιστεί το «πρόγραμμα διάσωσης», όπως θέλουν ΕΕ, ΕΚΤ και οι προηγούμενοί μας κυβερνήτες-σωτήρες, το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης καταστροφή της Ελλάδας.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση, ζητούν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Το «πρόγραμμα διάσωσης».
  • Το «πρόγραμμα» είναι αυτό που έφερε την ύφεση στο 25% και την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο.
  • Το «πρόγραμμα» είναι αυτό που διέλυσε το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα να έχουμε ασθενείς χωρίς περίθαλψη και φάρμακα.
  • Το «πρόγραμμα» στράγγιξε όση ρευστότητα είχε μείνει στην αγορά. Με τους πιο απίστευτους φόρους.
  • Το «πρόγραμμα» άδειασε το πορτοφόλι των νοικοκυριών.
Η ΕΕ και η ΕΚΤ, και φυσικά οι Γερμανοί, ζητούν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Ολοι αυτοί θα ζητούσαν να συνεχιστεί το «πρόγραμμα», ακόμα κι αν δεν ήταν κυβέρνηση ο Συριζα. Ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς. Η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ. Το ΠαΣοΚ.


Δηλαδή όποια κυβέρνηση και αν ήταν στην θέση της τωρινής θα αντιμετώπιζε το ίδιο αδιέξοδο: να συνεχίσει την μέχρι τώρα πολιτική η οποία κατέστρεψε την χώρα και έφερε τον λαό σε απελπισία ή να κάνει στάση πληρωμών. Στο ίδιο αδιέξοδο θα ήμασταν ακόμα κι αν ΔΕΝ είχαν γίνει εκλογές και η ΝΔ συνέχιζε την «εφαρμογή του προγράμματος».

Δηλαδή ΕΕ και η ΕΚΤ «με καμμία κυβέρνηση» δεν θα δέχονταν να αλλάξει το «πρόγραμμα».

Ενα «πρόγραμμα» του οποίου ο σχεδιασμός φυσικά και ΔΕΝ έγινε σε συνεργασία με την Ελλάδα. Ενα «πρόγραμμα» που ΔΕΝ δείχνει την παραμικρή «κατανόηση» της ελληνικής ιδιαιτερότητας και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η τήρηση της τευτονικής δημοσιονομικής αυστηρότητας.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες πανηγυρίζουν διότι «η Μέρκελ στρίμωξε τον Τσίπρα». Και μάλλον κρυφά, ίσως και φανερά, παρακαλάνε να αποτύχει η τωρινή κυβέρνηση προς δόξαν της συνέχισης του «προγράμματος».

Ομως οι προηγούμενοι κυβερνήτες είναι εκείνοι που ενώ μας υποσχέθηκαν πως θα είναι οι «σωτήρες» μας, υπέγραψαν το «πρόγραμμα», δηλαδή τις δανειακές συμβάσεις και τα Μνημόνια, το οποίο «πρόγραμμα» αποδείχθηκε μια αυτοκτονική αποτυχία. Χωρίς να φέρουν κάποια σοβαρή αντίρρηση.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας, οι «σωτήρες», μας υποσχέθηκαν «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες μάλιστα προβλεπόταν και από το «πρόγραμμα», τις οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποίησαν.

Οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας, πανηγύρισαν για την δημιουργία πλεονάσματος, το οποίο στην κυριολεξία ξέσκισε την χώρα και τους Ελληνες. Και είναι και αμφίβολο αν ποτέ υπήρξε πλεόνασμα.

Για τους Γερμανούς οτι και να πει κανείς είναι λίγο. Τρεις φορές, αν δεν κάνω λάθος, το δημόσιό τους πτώχευσε και τα βάρη της πτώχευσης, με την διαγραφή του χρέους τους, μεταφέρθηκαν στις πλάτες άλλων λαών. Δύο φορές έστρωσαν όλη την Ευρώπη με πτώματα. Εμάς, την Ελλάδα, μας θέλουν εκτός Ευρώ, εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και από οτι λένε τελευταία και εκτός ΝΑΤΟ. Ελέγχουν τους θεσμούς και τις δομές της ΕΕ, αλλά και τις χώρες μέλη, με τρόπο απαράδεκτο. Διαφθείρουν κυβερνήσεις και εγχώριους οικονομικούς παράγοντες. Οι δικές τους επιχειρήσεις που δρουν στην χώρα μας, ουσιαστικά προβαίνουν σε μια αδιάκοπη λεηλασία. Εχουν καταστήσει όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Και το χειρότερο: δεν εννοούν να καταλάβουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει οτι της κατέβηκε. Δεν εκβιάζει ούτε πουλάει τσαμπουκά. Η κυβέρνηση εκφράζει την συλλογική θέληση των Ελλήνων.

Η νέα κυβέρνηση έχει πρόσφατη εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει οτι κάνει. Εμάς τους Ελληνες και την συλλογική μας θέληση εκφράζει η κυβέρνηση. Και όποιος αγνοεί την συλλογική μας θέληση ως Ελλήνων, ουσιαστικά θέλει να μας θέσει υπό κατοχή. ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Το «πρόγραμμα», το «πρόγραμμα διάσωσης» (ο θεός να το κάνει) απέτυχε. Πλήρως και παταγωδώς. Για το ζήτημα της αποτυχίας του «προγράμματος» υπάρχουν κατά καιρούς ομολογίες και από τους ίδιους τους πιστωτές-διασώστες μας.

Είμαστε σε αδιέξοδο. Και είμαστε σε αδιέξοδο διότι ΕΕ, ΕΚΤ και η γερμανική κυβέρνηση, επιμένουν παρόλα αυτά, να συνεχιστεί το «πρόγραμμα». Δηλαδή να συνεχίσουμε να είμαστε υπό κατοχή. Γερμανική κατοχή κυρίως.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου