Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ζωή σαν παραμύθι


Η ζωή σαν παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό... Κάπως έτσι δεν ξεκινάνε τα παραμύθια; Αλλά μήπως κι η ζωή δεν είναι παραμύθι; Μπορεί να μην συναντάμε δράκους, ιππότες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, όμως η ζωή μας δεν παύει να είναι ένα παραμύθι! Και μάλιστα εμείς είμαστε οι αφηγητές, οι δημιουργοί και οι ήρωες αυτού του παραμυθιού! Κάθε μέρα είναι μια λευκή σελίδα στο βιβλίο της ζωής και περιμένει να γραφτεί από το χέρι μας.

Ίσως να μην κάνουμε πάντα αυτά μου θα θέλαμε, αυτά που μας αρέσουν. Πρέπει να πάμε στη δουλειά είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, πρέπει να διαβάσουμε για κάποιο μάθημα και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον. Μπορεί να βαριόμαστε να κάποιες φορές.


Όμως, υπάρχουν στιγμές που γι αυτές και μόνο αξίζει το ταξίδι μας σε αυτόν τον κόσμο. Στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης, χαράς, ευτυχίας. Στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τους φίλους μας, την οικογένεια μας, τον/την αγαπημένο/η μας. Στιγμές μαγικές που νιώθουμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν, ό, τι ποθήσαμε. Αυτές οι στιγμές έχουν μια μαγεία, σαν κάποια αόρατη νεράιδα να πέρασε και να μας έριξε λίγη αστερόσκονη και κάθε μας ευχή μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μπορούμε να βρούμε όμορφες στιγμές κάθε μέρα στη ζωή μας, ακόμα και σε κάτι απλό, όπως το χιόνι που πέφτει απαλά κι εμείς καθόμαστε και το κοιτάζουμε όπως τότε που ήμασταν παιδιά και το παρακολουθούσαμε με λαχτάρα κι ευχόμασταν να χιονίσει αρκετά και να μην έχουμε σχολείο την επόμενη μέρα. Ίσως, αν ήμασταν λίγο περισσότερο σαν τα παιδιά που χαίρονται με τα απλά καθημερινά πράγματα, να βλέπαμε τη ζωή πιο όμορφη. Γιατί η ζωή είναι όμορφη!

Ίσως αυτό να είναι τελικά το μυστικό, που όλοι ξέραμε κάποτε αλλά στη πορεία μεγαλώνοντας το ξεχάσαμε, να βρίσκουμε την χαρά στις μικρές απολαύσεις που μας δίνει η ζωή. Ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, είναι πράγματα απλά που αρκούν να μας φτιάξουν τη μέρα.

Γελάστε, γελάστε δυνατά, με όλη σας την ψυχή. Χορέψτε, τραγουδήστε, πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση να χαλαρώσετε, να πάρετε καθαρό αέρα. Κάντε γυμναστική, γράψτε, ζωγραφίστε. Βρείτε κάποιο χόμπι. Κάντε κάτι που να σας γεμίζει, να σας δίνει την αίσθηση της ψυχικής ηρεμίας, της δημιουργίας. Περάστε χρόνο με άτομα που αγαπάτε, που σας κάνουν να νιώθετε καλά, που σας στηρίζουν σε ό, τι κι αν κάνετε, που σας δίνουν δύναμη.

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάμε με άτομα που μας στενοχωρούν. Γι' αυτό προσέξτε ποιους επιλέγετε να έχετε δίπλα σας. Προσπαθήστε να περνάτε καλά και μην αφήνετε καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

"Carpe diem", όπως έλεγαν και οι Λατίνοι. Αδράξτε τη μέρα!

Παναγιώτα Μπαμπουρδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου