Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Να εκμεταλλευτούμε τον ΣΥΡΙΖΑ

Σόιμπλε Βαρουφάκης
Όποιος παρακολούθησε την κοινή συνέντευξη Τύπου του Βόλφγκανκ Σόιμπλε και του Γιάνη Βαρουφάκη, θα πρόσεξε πως κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο που μιλούν οι πολιτικοί που εκπροσωπούν την χώρα μας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Ακούσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη να λέει στον Βόλφγκανκ Σόιμπλε πως «δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στην Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα».

Επίσης, ακούσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη να αναφέρεται στον ναζισμό και στην Χρυσή Αυγή, ως αποτέλεσμα της ύφεσης. Οι Γερμανοί ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό.

Γιατί οι υπουργοί της συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να κάνουν μια αναφορά στον Χριστοφοράκο και τις μίζες της Siemens;


Είναι πολύ απλό: τις μίζες της Siemens -και όχι μόνο αυτές- τις έχουν πάρει οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Οι Γερμανοί τους είχαν δεμένους χειροπόδαρα και μπορούσαν να τους εκβιάζουν διαρκώς.

Υποθέτω πως θα έχετε αναρωτηθεί γιατί ο πατριώτης Σαμαράς με τα Ζάππεια -που θα έσκιζε τα Μνημόνια- μεταμορφώθηκε σε γατάκι, όταν έγινε πρωθυπουργός.

Κι αυτή η απάντηση είναι απλή: αν ο Σαμαράς έκανε αυτά που πραγματικά πίστευε και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των Γερμανών, η κυβέρνηση του δεν θα άντεχε ούτε μια ώρα, αφού οι Γερμανοί τους είχαν φακελωμένους όλους.

Του το εξήγησαν οι Γερμανοί και το κατάλαβε αμέσως.

Ήταν τραγικό σφάλμα των Ελλήνων που έκαναν ξανά κυβέρνηση το 2012 την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αφού ήξεραν πως αυτά τα κόμματα ήταν τελειωμένα σε διεθνές επίπεδο.

Οι Έλληνες έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.

Ενώ η χώρα τους είχε χρεοκοπήσει -από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση αυτά τα δυο κόμματα με τους χιλιάδες σκελετούς στα ντουλάπια τους.

Οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τα καμμένα χαρτιά, και μετά περίμεναν να καλυτερεύσουν οι ζωές τους.

Ποιος θα ζητούσε από τους Γερμανούς τον Χριστοφοράκο; Η συμμαθήτριά του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, όλως τυχαίως, ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν ο Χριστοφοράκος «διέφυγε» στην Γερμανία;

Οι νέοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν παρελθόν.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την δυναμική τους, πριν αποκτήσουν παρελθόν.

Είναι ευκαιρία -έστω και μετά από 70 χρόνια- μια ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ευκαιρία είναι τώρα που μάλλον θα το κάνουν και οι Ρώσοι.

Είναι ευκαιρία να γίνουν πολλά πράγματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες.

Αλλά θα πρέπει να βιαστούμε. Και θα πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση.
Η ιστορία έχει δείξει πως η «αθωότητα» των κυβερνητικών στελεχών δεν διαρκεί πολύ.

Σύνταγμα κυβέρνηση(Πήγα στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης και κατά του εκβιασμού των δανειστών. Πήγα για να διαδηλώσω υπέρ του να μην αλλάξει στάση η κυβέρνηση -αν και δεν την ψήφισα- και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των «εταίρων» μας. Επίσης, πήγα για να μπορώ να της τα χώνω, όπου και όταν χρειάζεται. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να προτρέψω τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να μην αποκτήσουν οπαδική συμπεριφορά και να μην αντιμετωπίζουν τους υπουργούς ως θεούς. Αυτά ήταν που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην διαφθορά, τη σαπίλα και την διάλυση. Μη χαλάτε τους πολιτικούς. Μετά, σας είναι άχρηστοι.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου