Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Φρανσουά Ολάντ


Ολάντ
Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να είναι απομονωμένος και στον κόσμο του, στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ.


Τα πράγματα για την γαλλική οικονομία μάλλον δεν είναι καλά, ένας υπουργός που διορίστηκε πρόσφατα παραιτήθηκε -είχε προηγηθεί η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών- και ο Ολάντ βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει, μετά τις αποκαλύψεις της πρώην συντρόφου του, Κριστίν Τριερβελέρ, η οποία στο βιβλίο της αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως ο Ολάντ δεν συμπαθεί τους φτωχούς, τους οποίους αποκαλεί «ξεδοντιάρηδες».


Στο βιβλίο της, το οποίο είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Γαλλία, η Κριστίν Τριερβελέρ παρουσιάζει τον Φρανσουά Ολάντ να την κυνηγάει από δωμάτιο σε δωμάτιο, για να της πάρει από τα χέρια τα χάπια με τα οποία η ίδια προσπαθούσε να αυτοκτονήσει, αφού πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την σχέση του συντρόφου της με την Ζουλί Γκαγέ.

Δεν ξέρω αν ο Φρανσουά Ολάντ αντιπαθεί τους φτωχούς αλλά οι φτωχοί αντιπαθούν τους εαυτούς τους -και τους άλλους φτωχούς-, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει πολύ συχνά τους φτωχούς ως «κοσμάκη», οπότε μπορεί να μην αντιπαθεί τους φτωχούς αλλά τους λυπάται και αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Εκείνο που ξέρω είναι πως ο Φρανσουά Ολάντ -που φέρεται να έχει στείλει μήνυμα σε φίλη του, γράφοντάς της «καταστράφηκα»- είναι ο μόνος ηγέτης μεγάλης χώρας που μου φαίνεται να είναι σχεδόν σαν κανονικός άνθρωπος.

Ενώ η χώρα του έχει μεγάλα προβλήματα -που πάντως δεν δημιούργησε ο ίδιος-, ο Ολάντ μοιάζει να είναι απασχολημένος με την πρώην σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ, την επόμενη σύντροφό του, Βαλερί Τριερβελέρ, και την μεθεπόμενη σύντροφό του, Ζουλί Γκαγέ, ενώ δεν αποκλείεται να παίζει και καμιά άλλη, οπότε αποδεικνύεται πως μπορεί να είσαι κοντός, αδιάφορος, μεσόκοπος και με αστεία φάτσα αλλά να χτυπάς τη μια ωραία γυναίκα μετά την άλλη. Αρκεί, βέβαια, να έχεις ένα αξίωμα με κάποια εξουσία.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως η λέξη «σύντροφος» αποκτά αρνητική διάσταση μετά την εκδικητική συμπεριφορά της Βαλερί Τριερβελέρ απέναντι στον πρώην σύντροφό της -και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους αριστερούς που αποκαλούν ο ένας τον άλλο «σύντροφο», αν και δεν τον έχουν απαραίτητα πηδήξει-, και στέκομαι στο ότι τον Ολάντ τον ενδιαφέρουν οι γυναίκες περισσότερο από το χρέος της Γαλλίας.

Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την ανθρωπότητα.

Σε αυτή τη δύσκολη για τον Φρανσουά Ολάντ περίοδο, θέλω να του εκφράσω τη συμπάθειά μου και τη συμπαράστασή μου.

Εγώ είμαι με τον Φρανσουά Ολάντ.

Γιατί γαμάει.


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου