Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Βγες από τη γυάλα!


Βγες από τη γυάλα!

Σαν ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα σου να κάνεις βουτιές όλη μέρα και να ανεβαίνεις στην επιφάνεια, ν' ανοίγεις το στόμα και να περιμένεις να σου ρίξουν τροφή... Να ονειρεύεσαι χιλιάδες φαγητά και κάθε μέρα να βολεύεσαι με την ίδια τυποποιημένη τροφή... Να κάνεις όνειρα, για δουλειά, βόλτες, ταξίδια, εκδρομή με φίλους, σπίτι μικρό, μεγάλο, με κήπο ή χωρίς... Μια να ανεβαίνεις στην επιφάνεια και την άλλη να πέφτεις με φόρα πάλι στο βυθό... Να βλέπεις απ' έξω τα όνειρά σου να περνάνε από μπροστά σου και εσύ να περιμένεις, να στέκεσαι, να μετράς τις καταστάσεις... Να σκέφτεσαι αν και πώς... Σαν ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα που διαθέτει μνήμη 30 δευτερολέπτων, γιατί μόνο έτσι μένει κανείς σε μια γυάλα και δεν βγαίνει από αυτή!


Δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από εκείνη που δυναμικά απλώνεις τα χέρια σου και ανοίγεις τα φτερά σου... Μην περιμένεις να σου πει κανένας κάν' το... Πάντα όλοι θα είναι δειλοί για το δικό σου όνειρο γιατί ο καθένας γενναίος είναι για τα όνειρά του.

Όποιος δεν ζητάει δεν παίρνει τίποτα... Απλά περνάει ο χρόνος και μαζί με τα χρώμα στα μαλλιά αλλάζει και τα όνειρα... Κι έρχεται ένα πρωί που ο χρόνος έχει περάσει και εσύ είσαι ακόμα στη γυάλα σου... Και περιμένεις... Περιμένεις ένα κύμα για να βγεις... Και περνάνε από μπροστά σου όλες εκείνες οι στιγμές που μπορούσες να αφήσεις τη γυάλα και δεν το έκανες... Μόνο που τώρα πια η ουρά σου είναι αδύναμη και δεν μπορεί να σε σπρώξει έξω από τη γυάλα... Και ο χρόνος τελειώνει και εσύ είδες πολλά μα δεν έζησες τίποτα...

Νίνα Γραμματικάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου