Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Του Σεπτέμβρη οι υποσχέσεις


Του Σεπτέμβρη οι υποσχέσεις

Το καλοκαίρι έφυγε.

Μαζί με αυτό, έφυγαν όμορφες στιγμές, αλλιώτικες εικόνες, γαλάζια νερά, ξενύχτια, χαμόγελα, μούτρα, λάθη, φωνές, παρεξηγήσεις. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πάντα πρόβλημα. Και ο Σεπτέμβρης, πάντα ο μήνας των αλλαγών.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, υπόσχεσαι πως αυτή τη φορά θα κάνεις αυτό που σου αρέσει, πως θα κάνεις αυτό το ταξίδι που τόσο καιρό θέλεις.

Επίσης, λες, πως θα είσαι περισσότερο διεκδικητικός, θα εκφράζεις τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σου και δεν θα τα ρίχνεις στο καλάθι των αχρήστων, θα έχεις περισσότερη αυτοεκτίμηση, θα περνάς περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, θα έχεις λιγότερο άγχος, θα ζεις τις στιγμές, ολόκληρες, και όχι μισές.


Όμως, δεν θα κάνεις τίποτα από αυτά.
Τίποτα.

Και μετά θα σου φταίνε οι άλλοι, ο καιρός, οι συνθήκες, η κρίση, η δουλειά σου, τα ζώδια. Μπορεί και ο γείτονάς σου, ποιος ξέρει; Αργότερα, θα σου φταίει ο εαυτός σου. Θα τον κατηγορείς, θα μελαγχολείς, θα τα βλέπεις όλα ακατόρθωτα.

Ώσπου ένα πρωί θα ξυπνήσεις και θα συνειδητοποιήσεις πως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα, πως μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό, πως ποτέ δεν είναι αργά.

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Δες το φως σε κάθετι, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και χειμωνιάτικες μέρες. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου και αγκάλιασε τον. Όταν τα φώτα κλείνουν και οι μάσκες πέφτουν, έχεις μόνο αυτόν.

Να έχεις κοντά σου άτομα που σε εμπνέουν, που σε βοηθούν να εξελιχθείς ή ακόμα καλύτερα, να εξελιχθείτε μαζί.
Είπαμε, σημασία έχει το ''Εμείς'' και όχι το ''Εγώ''.
Βάζω στοίχημα πως ο επόμενος Σεπτέμβρης δεν θα σε βρει να δίνεις υποσχέσεις, γιατί πολύ απλά, αν το θες, θα τις έχεις κάνει πράξη.

Καλό χειμώνα σε όλους μας!

ΜΑΡΙΝΑ B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου