Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς και ο φόβος


ΣαμαλάκαςΟ Αντώνης Σαμαράς είχε μια προσωπική συζήτηση στο εντευκτήριο της Βουλής με κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο καφετζής της Βουλής κρυφάκουγε, οπότε μάθαμε πως ο Σαμαράς είπε πως «αν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει -κάτι που δεν θα γίνει ποτέ- τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες».


Ο καφετζής της Βουλής ορκίζεται πως άκουσε με τ” αυτιά του τον Αντώνη Σαμαρά να λέει πως, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, θα κάνει κουμάντο η τρόικα και τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει πως έχει τελειώσει και συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι του εκβιασμού και του φόβου.


Τίποτα δημιουργικό δεν μπορεί να κάνει ο Σαμαράς και όλοι αυτοί οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, των δυο κομμάτων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και συνεχίζουν να βρίσκονται παρέα στην κυβέρνηση.

Μόνο απειλές και εκβιασμοί, ώστε αφενός να κυριεύσει ο φόβος τους Έλληνες και να παραταθεί η δική τους παραμονή στην εξουσία.

Όποιος πιστεύει πως με τον φόβο, τις απειλές και τους εκβιασμούς μπορεί να έχει η Ελλάδα ελπίδα για καλύτερες ημέρες, φυγή προς τα εμπρός και έξοδο από την χρεοκοπία, είναι άρρωστος.

Από τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Σαμαράς για να φοβίσει τους Έλληνες, είναι προφανές ότι φοβάται.

«Καλύτερα να χαθείς παρά να μισείς και να φοβάσαι» έγραψε ο Νίτσε.

Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς μπορεί να φοβίσει τους Έλληνες, απειλώντας πως «αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες», αυτά τα ιερά των σύγχρονων κοινωνιών που αντικατέστησαν τις εκκλησίες.

Δεν είναι μόνο ότι πολλά λεφτά έχουν ήδη φύγει από τις τράπεζες -άλλα για το εξωτερικό και άλλα για την επιβίωση και τις ανάγκες των πολιτών-, είναι και κάτι ακόμα:

Πώς να φοβίσεις τους Έλληνες πως, αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, όταν, πριν από τα λεφτά, έχουν ήδη φύγει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό;

Κι αυτό δεν έγινε με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ· έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά και τις κυβερνήσεις των προκατόχων από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να υποστηρίξει πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν την Ελλάδα επειδή φοβούνται μήπως γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει παιδιά, δεν θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, γυρίστε πίσω.


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου