Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο Ομπάμα παίζει γκολφ (και καλά κάνει)

Obama golf
Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού έβγαλε διάγγελμα για τον αποκεφαλισμό του άτυχου δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές, πήγε να παίξει γκολφ και χτυπιόταν από τα γέλια με τους φίλους του.

Αντιδράσεις προκάλεσε και η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος διέκοψε μεν τις διακοπές του και επέστρεψε στο Λονδίνο όταν έγινε γνωστό πως ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ ήταν Βρετανός, αλλά μετά από λίγες ώρες πήγε για surfing.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κατακρίνουν τον Ομπάμα και τον Κάμερον.
Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο Ομπάμα; Να πέσει χάμω και να στηθοδέρνεται;

Ή να πάει στην εκκλησία, να πέσει στα γόνατα και να προσεύχεται;


Εντάξει, αυτό θα έκανε ο Σαμαράς αν οι τζιχαντιστές είχαν αποκεφαλίσει έναν Έλληνα δημοσιογράφο αλλά αφενός ο Ομπάμα δεν είναι τόσο γελοίος όσο ο Σαμαράς και αφετέρου οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι τόσο ανύποπτοι να κυκλοφορούν στη Συρία και στο Ιράκ ανάμεσα σε βλαμμένους τζιχαντιστές.

Ο Ομπάμα ήξερε πως ο Φόλεϊ θα αποκεφαλιστεί. Οι τζιχαντιστές ζήτησαν χρήματα για να τον απελευθερώσουν, οι ΗΠΑ δεν τα έδωσαν, ο Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε, ο Ομπάμα πήγε για γκολφ.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ομπάμα δεν νοιάστηκε για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ.

Αλλά η κίνησή του να πάει να παίξει γκολφ ήταν έξυπνη γιατί έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους τζιχαντιστές πως τους έχει γραμμένους κανονικά και θα τους πατήσει κάτω.

Οι τζιχαντιστές έχουν και άλλους Αμερικανούς στα χέρια τους. Αν ο Ομπάμα το έπαιζε δράμα και Μάρθα Βούρτση, οι ελπίδες αυτών των Αμερικανών ομήρων να μείνουν ζωντανοί θα ήταν ακόμα λιγότερες σήμερα.

Η στάση του Ομπάμα δεν σημαίνει πως είναι βέβαιο ότι αυτοί οι Αμερικανοί θα σωθούν αλλά ο Ομπάμα παίζει το παιχνίδι έξυπνα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υποστηρίζω τη στάση των ΗΠΑ στο Ιράκ -το κάθε άλλο- αλλά πιστεύω ότι ο Ομπάμα φέρεται έξυπνα.

Βέβαια, αν ο Ομπάμα ήταν ακόμα πιο έξυπνος, θα αγόραζε από τους τζιχαντιστές το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ· μπορεί οι ΗΠΑ να προσπάθησαν να το αγοράσουν, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Το βίντεο τάραξε τον κόσμο, όχι ο αποκεφαλισμός. Έχουν αποκεφαλιστεί χιλιάδες άνθρωποι χωρίς βίντεο, και δεν νοιάστηκε κανείς. Ζούμε στην εποχή που, αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει και η είδηση.

Επίσης, να μην κατηγορούν τον Ομπάμα άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει ποτέ στη ζωή τους ένα μπαστούνι του γκολφ.

Το γκολφ είναι πολύ εθιστικό. Αν ξεκινήσεις να παίζεις γκολφ, δεν μπορείς να σταματήσεις με τίποτα.

Όλοι οι άνδρες θέλουν να βάλουν τα μπαλάκια τους σε μια τρύπα.

(Μετά τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ, ακούω, βλέπω και διαβάζω σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ πως υπάρχει έντονη κριτική και αμφισβήτηση της εισβολής και της πολιτικής των ΗΠΑ στο Ιράκ επειδή η στάση τους αύξησε την δύναμη των τζιχαντιστών και έκανε πρωταγωνιστές αυτούς τους παρανοϊκούς που τώρα αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Εντάξει, αφενός αυτό δεν θέλει και πολύ μυαλό και αφετέρου εγώ το έγραψα αμέσως: Τζέιμς Φόλεϊ.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου