Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

10 Πράγματα Που Πρέπει Να Σταματήσεις Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου

header10things
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος και η ζωή μας δεν βρίσκεται εκεί που θα θέλαμε ή που είχαμε φανταστεί. Μήπως πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με το παρελθόν, πριν πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον;

Οι κοινωνικές επιταγές, η ανάγκη μας να «ανήκουμε» κάπου, συχνά μας οδηγούν σε αδιέξοδα απ’ τα οποία δυσκολευόμαστε να απεγκλωβιστούμε. Η συγγραφέας Οικογένειας και Σχέσεων Μαρία Ρόμπινσον είχε εντοπίσει μερικά από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που μας παγιδεύουν και δεν προάγουν την εξέλιξή μας στη ζωή. Τι έχει να προτείνει; «Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ένα νέο τέλος». Για να ξεκινήσει, όμως, η διαδικασία αυτής της αλλαγής, πρέπει να εντοπίσεις τι κάνεις και γιατί σε πάει πίσω:

25-never-stop-doing
1) Σταμάτα να ξοδεύεις το χρόνο σου με λάθος ανθρώπους. Είναι μάταιο να επιμένεις να επιβάλλεις τον εαυτό σου σε κάποιον που παραβλέπει την αξία σου.

2) Σταμάτα να αναβάλλεις τη λύση στα προβλήματά σου και αντιμετώπισέ τα κατάματα. Αυτό, φυσικά, δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο, ούτε με το «καλημέρα». Η ζωή, όμως, είναι γεμάτη προβλήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε –αυτά φτιάχνουν το χαρακτήρα μας.

3) Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου και να αυτο-απατάσαι. Οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα και το πιο δύσκολο είναι να γίνουμε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

4) Σταμάτα να βάζεις τις ανάγκες σου σε δεύτερη μοίρα. Βοήθησε τους άλλους, αλλά πρέπει να βοηθήσεις και τον εαυτό σου.

5) Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι. Όταν είσαι ο εαυτός σου, οι κατάλληλοι άνθρωποι θα αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είσαι.

6) Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου, αν εξακολουθείς να διαβάζεις το προηγούμενο.

7) Σταμάτα να φοβάσαι τα λάθη. Είναι προτιμότερο να μετανιώνεις για τα πράγματα που έκανες, παρά για όσα δεν έκανες.

8) Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για τα λάθη του παρελθόντος. Όλοι μας κάνουμε λάθη, δίνουμε αγώνες και μετανιώνουμε για γεγονότα που έχουν συμβεί πιο παλιά. Κάθε τι στη ζωή μας, όμως, μας προετοιμάζει ουσιαστικά για τη στιγμή που πρόκειται να έρθει.

9) Σταμάτα να προσπαθείς να αγοράσεις την ευτυχία. Πολλά απ’ όσα επιθυμούμε είναι όμορφα και ακριβά, όμως ξέρεις καλά πως αυτά που πραγματικά μας ικανοποιούν στο τέλος είναι δωρεάν και δεν πωλούνται: η αγάπη, το γέλιο, η φιλία ή η πίστη σε κάτι που σε παθιάζει.

10) Σταμάτα να ψάχνεις την ευτυχία αποκλειστικά στους άλλους. Κανένας έρωτας και καμία σχέση δεν θα σου φέρει την ευτυχία στο πιάτο, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να φέρεις τη σταθερότητα στη δική σου ζωή, πριν επιχειρήσεις να τη μοιραστείς με κάποιον άλλο.
10-dare-you-today
________
 Πηγή:  myself.gr
http://antikleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου